Hatay Dahil, Bölge,

Toz Taşınımı Etkisinde! SARI Kodlu 43 İl içinde olan Hatay’da toz bulutu bugün kalkıyor Yurdun batı ve iç kesimlerinde, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisi devam ediyor. Mısır ve Suriye kaynaklı toz taşınımının, Doğu Akdeniz’in doğusunda (Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaraş) ve Güneydoğu Anadolu’da orta kuvvette yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İlimiz Hatay’da […]

Toz Taşınımı Etkisinde!

SARI Kodlu 43 İl içinde olan Hatay’da toz bulutu bugün kalkıyor

Yurdun batı ve iç kesimlerinde, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisi devam ediyor. Mısır ve Suriye kaynaklı toz taşınımının, Doğu Akdeniz’in doğusunda (Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaraş) ve Güneydoğu Anadolu’da orta kuvvette yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İlimiz Hatay’da 3-4 gündür etkisini gösteren toz taşınımı, bu sabah tamamen etkisini yitirecek. Toz taşınımı olayının, Doğu Akdeniz’de bugün sabah saatlerinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yine bugün öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgilere göre, toz taşınımı dolayısıyla 43 İl için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. SARI KODLU UYARI: Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Artvin, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, Isparta, Kastamonu, Kırşehir, Kahramanmaraş, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Van, Aksaray, Kırıkkale, Karabük, Kilis, Osmaniye. TURUNCU KODLU UYARI: Bitlis, Çorum, Kayseri, Konya, Mardin, Nevşehir, Niğde, Siirt, Şanlıurfa, Yozgat, Karaman, Batman, Şırnak.

-SARI-TURUNCU KOD NEDİR?-
KIRMIZI: Havayla ilgili “çok tehlikeli durum”un olduğunu gösteriyor. Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edildiğinde, bu renkle uyarı yapılıyor.
TURUNCU: Turuncu, havayla ilgili “tehlikeli durum”larda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise, sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.
SARI: Sarı, havada “potansiyel tehlike durumu”na işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.
YEŞİL: Yeşil ile belirtilen yerde, uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadisenin tahmin edilmediği anlaşılıyor.
-Cemil Yıldız-

Exit mobile version