Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Hatay Delegasyonu da tepkiliydi: TÜRMOB tartışmalı satıştan vazgeçti

Demokrat Muhasebeci Mali Müşavirler Grubu, TÜRMOB’a ait Ankara’daki 130 bin metrekarelik arsanın satış girişimine ilişkin dikkat çeken bir açıklama yayımladı.

Demokrat Muhasebeci Mali Müşavirler Grubu, TÜRMOB’a ait Ankara’daki 130 bin

Grup tarafından yapılan açıklamada, söz konusu satışın meslektaşların desteğiyle şimdilik engellendiği belirtilirken, arsanın gerçek değerinin mevcut raporlarda belirtilenden yaklaşık 3 kat daha fazla olduğu öne sürüldü.

Açıklamada, TÜRMOB Yönetim Kurulu’nun yasal yetkilerini aşarak satış kararı aldığı iddia edilerek, yakın zamanda gerçekleştirilen genel kurulda konunun gündeme dahi getirilmediği ifade edildi. Satışın yasal olmadığı ve belirlenen fiyatın düşük kaldığının ortaya çıkmasının ardından, daha önce satış kararına destek veren bazı oluşumların geri adım attığı savunuldu.

Demokrat Muhasebeci Mali Müşavirler Grubu açıklamasında, satış sürecine destek veren yöneticilerin tavırlarının mesleğin niteliğine uygun düşmediği vurgulanırken, şu ifadelere yer verildi:
“Kim ne derse desin, hepiniz oradaydınız ve bu kararı birlikte aldınız. Satışla ilgili meslek örgütümüz üst birlik yöneticilerinin bu süreçteki tavırları, mesleğin niteliğine de uygun düşmemiştir.”

Grup, sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, “Ülkemize, mesleğimize, örgütümüze ve onurumuza sahip çıkacağız” mesajını verdi. Açıklama 14 Mayıs 2026 tarihiyle paylaşıldı.