Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Jandarması…

3 kişinin ölümüne yol

3 kişinin ölümüne yol açan SAHTE ALKOL olayından sonra 15 ilçede kontroller yapıyor.

11.5 Ton Sahte Alkol

Arsuz, İskenderun ve Samandağ’da ele geçirilen 11 Ton 400 Lt SAHTE ALKOL ile ilgili 4 gözaltı var.

Yaklaşık 20 gün önce, İskenderun ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan “sahte alkolden zehirlenme” vakası ardından, Jandarma birimlerinin sahte alkole yönelik denetim ve baskınları artarak sürüyor. Jandarma ekipleri Arsuz, İskenderun ile Samandağ ilçelerinde 3 farklı yere yaptığı baskınlarda toplam 11 bin 400 litre sahte alkol ele geçirdi.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), Samandağ İlçe Jandarma Komutanlığı ve İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, uygun olmayan koşullarda yasadışı olarak üretilen kaçak alkol ile mücadele kapsamında 13 Eylül Salı günü icra edilen faaliyet esnasında, Büyükdere ve Koyunoğlu Mahallelerinde bulunan M.G. ve K.K. isimli şahısların, evlerinde sahte içki imalatı yaparak satışa sundukları bilgisi alındı. Konuyla ilgili olarak, şahıslara ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada, jelikan bidonlar içerisinde toplam (6.100) litre sahte rakı ele geçirilirken, ev ve eklentilerinde de 2 adet damıtma ünitesi bulundu. Şüpheliler gözaltına alınırken, adli işlemlere başlandı.

ARSUZ BASKININDA 5,3 TON SAHTE ALKOL

Jandarma ekiplerinin Arsuz ilçesindeki operasyonunda ise 5 bin 300 litre (5 ton 300 kg) sahte alkol ele geçirildi.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, uygun olmayan koşullarda yasadışı olarak üretilen kaçak alkol ile mücadele kapsamında 14 Eylül Çarşamba günü icra edilen faaliyet esnasında, Hacıahmetli Mahallesi’nde bulunan D.A. ve E.U. isimli şahısların, evlerinde sahte içki imalatı yaparak satışa sunduğu bilgisi alındı. Konuyla ilgili olarak, şahıslara ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada, jelikan bidonlar içerisinde toplam (5.300) litre sahte rakı ele geçirildi ve şüpheliler gözaltına alınarak adli işlemlere başlandı. -Haber/Cemil Yıldız-