Hatay MKÜ ve İSTE…

En iyi 3 bin arasında 2 Hataylı İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) 2476. sırada, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin (MKÜ) ise 2503. sıraya yerleştiği “Dünyanın En İyi 3 Bin Üniversitesi” sıralamasına Türkiye’den 118 üniversite girdi. ODTÜ URAP’ın dünya sıralaması listesi geçtiğimiz günlerde açıklandı. Türkiye’den 118 üniversitenin girdiği “Dünyanın En İyi 3 Bin Üniversitesi” içinde birinciliği, Amerika’dan Harvard […]

En iyi 3 bin arasında 2 Hataylı

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) 2476. sırada, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin (MKÜ) ise 2503. sıraya yerleştiği “Dünyanın En İyi 3 Bin Üniversitesi” sıralamasına Türkiye’den 118 üniversite girdi.

ODTÜ URAP’ın dünya sıralaması listesi geçtiğimiz günlerde açıklandı. Türkiye’den 118 üniversitenin girdiği “Dünyanın En İyi 3 Bin Üniversitesi” içinde birinciliği, Amerika’dan Harvard Üniversitesi aldı. Türkiye’den bu sıralamaya en üst sıradan giren üniversite, Sağlık Bilimleri Üniversitesi olurken, Hatay’ın iki üniversitesi ise “En İyi 3 Bin Üniversitesi” listesine sonlarda girebildi.

Dünya genelindeki üniversite taraması sonunda, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2476. sıraya, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ise 2503. sıraya yerleşti. URAP Laboratuvarı’nda dünyanın ilk 3 bin üniversitesini sıralamak için “makale”, “atıf”, “toplam bilimsel doküman”, “toplam yayın etkisi”, “toplam atıf etkisi”, “uluslararası iş birliği” olmak üzere, 6 alandaki akademik üretkenlik göstergesi kullanıldı.

Tamer Yazar

Exit mobile version