19 Eylül Gaziler Günü’nün 105. yıl dönümünde Hatay’da gaziler unutulmadı. Vali Mustafa Masatlı ve il protokolü, vatan için büyük fedakârlık gösteren gazilerle bir araya gelerek minnet ve şükranlarını iletti.
19 Eylül Gaziler Günü’nün 105. yıl dönümü dolayısıyla Hatay’da anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 11’inci Hudut Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ayhan Kalender ile il protokolü, gazilere vefa ziyaretinde bulundu.

Vali Masatlı ve beraberindeki heyet, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Kıbrıs ve Kore Gazileri Derneği Hatay Şubelerini ziyaret etti.
Ziyaretlerde gazilerle bir araya gelen Masatlı, vatanın bağımsızlığı ve milletin huzuru uğruna büyük fedakârlıklarda bulunan gazilerin milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu vurguladı.
“Şanlı tarihimizin yansıyan kahramanları “
Gazilerin, şanlı tarihin yaşayan kahramanları olduğunu belirten Masatlı, onların gösterdiği fedakârlıkların milletin hafızasında daima yaşayacağını ifade etti.
Masatlı, gazilere duyulan minnet ve şükranın hiçbir zaman eksilmeyeceğini dile getirdi.
Ziyaret kapsamında gazilerin talep ve sorunlarını da dinleyen Vali Masatlı, gazilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Hatay’da 19 Eylül Gaziler Günü, kahraman gazilere duyulan vefa ve minnet duygularının bir kez daha ortaya konulduğu anlamlı ziyaretlerle anıldı.
