Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Sahipsiz mi?

Ödediği Vergi 25 Milyar

Ödediği Vergi 25 Milyar Tl,
Aldığı Hizmet 670 Milyon Tl…

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Hatay’ın 2021’de 25 Milyar TL vergi ödediğini, buna karşın Hatay’a 2022 yatırım programında ayrılan ödeneğin 670 Milyon TL’de kaldığını, bu rakamın da ödenen verginin % 2,7’sine karşılık olduğunu kaydederek, “Hatay, bu adaletsizliği hak etmiyor” dedi.
46 HÜKÜMETİN EN ADALETSİZİ, ŞİMDİKİ…
Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda Salı günü yaptığı konuşmada, Hatay’ın, Atatürk’ün emanet ettiği bir İl olduğunu, kaydederek, Ulu Önder Atatürk’ün, Hatay için ‘Benim şahsi meselemdir’ dediğini hatırlattı.
CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 1 dakikaya sığdırdığı Genel Kurul konuşmasında şunları söyledi:
“Hatay, anavatan Türkiye’ye katıldıktan sonra, AKP hükûmetleri işbaşına gelene kadar 46 hükümet gördü, ama AKP kadar adaletsizini görmedi. AKP, Hatay’a devamlı üvey evlat muamelesi yapıyor, yatırım yapmıyor, Hatay’ın potansiyelini de sürekli baltalıyor.
Hatay, 2020’de 12,5 milyar lira vergi ödemişti. Geçen yıl ödediği verginin ancak yüzde 4’ü kadar kamu yatırım ödeneği ayrıldı. İsyan ettik, ‘Böyle adaletsizlik olur mu?’ dedik, ama gelin görün ki, iktidar bu haksızlığı gidereceğine, haksızlığın dozajını artırdı.
Geçen yıl, Hatay 25 Milyar TL vergi ödedi. 2022 kamu yatırımlarında Hatay’a ayrılan ödenek ise 670 milyon lira, yani ödediği verginin yüzde 2,7’si. Bu mu, Hatay’a layık gördüğünüz rakam?”

-Cemil Yıldız-