Hatay sınırındaki incelemeden…

Dikkat Çekici Tespitler! Ceylan: “Askerlikle hiçbir ilgisi olmayan, siyasi bir irade tarafından atanmış Bakan Yardımcısı, bizim üzerimizde! Milletvekillerini bırakın, Tabur Komutanının, Alay Komutanının da üzerinde!” Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Hatay’ın Suriye sınırında Aralık ayı başında yaptıkları inceleme gezisi için konuştu, bazı tespitlerini paylaştı. Hatırlanacağı üzere, Milli […]

Dikkat Çekici Tespitler!

Ceylan: “Askerlikle hiçbir ilgisi olmayan, siyasi bir irade tarafından atanmış Bakan Yardımcısı, bizim üzerimizde! Milletvekillerini bırakın, Tabur Komutanının, Alay Komutanının da üzerinde!”

Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Hatay’ın Suriye sınırında Aralık ayı başında yaptıkları inceleme gezisi için konuştu, bazı tespitlerini paylaştı. Hatırlanacağı üzere, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın daveti üzerine Millî Savunma Komisyonu Milletvekilleri, Hatay’da sınırın sıfır noktasına giderek, Mehmetçiğin sınır hattında aldığı önlemleri yerinde incelemişti.

-TEKMİL VERDİLER!-

Konuşmasında, “Hudut güvenliğiyle ilgili yapılan çalışmalar, gördüğümüz yerler için olumluydu. Ancak bizi çok rahatsız eden bir olaya daha tanık olduk” diyen Ceylan, dikkati çeken ifadelerinde şunları dile getirdi:

“Darbe girişiminden sonra yapılan düzenlemeyle, Bakan Yardımcısı gibi çeşitli sivil bürokratlara general rütbeleri verilmiş! Askerlikle hiçbir ilgisi olmayan, siyasi bir irade tarafından atanmış Bakan Yardımcısı, bizim üzerimizde! Milletvekillerini bırakın, Tabur Komutanının, Alay Komutanının da üzerinde! Alay Komutanı, Tabur Komutanı, Karakol Komutanları, gittiğimiz her yerde kendisine tekmil verdiler, şeref defterini imzalattılar.

Bakan Yardımcısı sivil, sonuna kadar da siyasi! Yanına AKP İl Başkanını da alıp denetime gelse, ne diyeceksiniz? O Mehmetçikler, hepimizin evladı. Siyasete alet edemezsiniz, etmemelisiniz. Evet, ordu, siyasi iradenin emrindedir, ama sivil iradenin de bu ordunun bu kadar içerisine girip, işleyişine müdahale etmesi doğru değildir.”

Tamer Yazar

Exit mobile version