Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay SMMMO “Mücbir sebep var” diyor

Beyan-ödemelerde erteleme istiyor Hatay

Beyan-ödemelerde erteleme istiyor

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, ilimizin, kovid salgınından çok etkilendiğini, ayrıca esnafın, tüccarın ve şirketlerin zor durumda kaldıklarını, bu nedenle mücbir sebep ortamı yaşandığını kaydederek, beyanname verilmesi ve ödemelerde erteleme istedi.
Hatay SMMMO Başkanı Tahsin Kırık ile Genel Sekreter Münir Atıcı imzasıyla TÜRMOB Başkanlığı’na gönderilen yazıda şöyle denildi:
“Ulusal medyadan ve Sağlık Bakanlığı verilerinden de anlaşılacağı gibi, Hatay ilimizde, Kovid-19 salgını hızla yayılmaktadır. Hastanelerde tam doluluk mevcuttur. Hastalar, hastanelere gitmekten korkar durumdadır. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Hatay Esnafve Sanatkarlar Odalar Birliği, salgının yayılım hızını düşürmek için 07.12.2020 – 14.12.2020 tarihleri arasında işyerlerinin kapatılması yönünde tavsiye kararı almış ve üyelerine duyurmuşlardır. İl Pandemi Kurulu kararı ile de birçok mahalleye giriş ve çıkışlar denetim altına alınmıştır. Mart ayında ilan edilen mücbir sebep koşullarından çok daha ağırı yaşanmaktadır.
Bütün bu koşullardan, meslek mensuplarımız da azami şekilde etkilenmektedir. Onlarca meslek mensubumuz, birçok stajyerimiz ve ofis çalışanı Kovid-19’a yakalanmış, önemli bir bölümü hastanelerdeki yoğunluktan dolayı teşhis ve tedaviye erişemeden, hastalığın geçmesini evlerinde izole bir şekilde beklemektedir.
Salgın nedeniyle ofislerde meydana gelen iş gücü kayıpları ve hizmet verdiğimiz mükelleflerin belge ve bilgilerine erişimde yaşanan zorluklar nedeniyle, sağlıklı bir muhasebe ve vergi beyanı yapılması bu dönem için mümkün görülmemektedir. Yukarıda sayılan tespit ve gerekçelerle, Hatay ilimiz için V.U.K. 13. Maddesi’nin 2. fıkrasına göre mücbir sebep ilanını ve buna göre; Beyan ve bildirimlerin, E-Uygulamaların ve 2021 Yılı Defter tasdik sürelerinin ileri bir tarihe ertelenmesinin Bakanlıktan talep edilmesini bilgilerinize arz ederiz.” -Cemil Yıldız-