Hatay Sulanacak, Türkiye Kazanacak

DSİ Genel Müdürü M. Akif Balta, Hatay’da bu yıl içinde 421 bin dekarlık arazinin sulanarak ülke ekonomisine 7 milyar Liralık katkı sağlanacağını bildirdi. Genel Müdür M. Akif Balta, Hatay ilinde 1 Nisan tarihinde başlayan 2024 yılı sulama sezonunun devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bu kapsamda, Hatay ilinde 1 Nisan tarihinde başlayan 2024 yılı sulama sezonunda […]

DSİ Genel Müdürü M. Akif Balta, Hatay’da bu yıl içinde 421 bin dekarlık arazinin sulanarak ülke ekonomisine 7 milyar Liralık katkı sağlanacağını bildirdi.

Genel Müdür M. Akif Balta, Hatay ilinde 1 Nisan tarihinde başlayan 2024 yılı sulama sezonunun devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu kapsamda, Hatay ilinde 1 Nisan tarihinde başlayan 2024 yılı sulama sezonunda toplam 421 bin dekar tarım arazisi sulanacak. Hatay ilimizde toplam 421 bin dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2024 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 7 milyar 75 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor.

Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezonu dileyerek, bizler DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz.”

Hatay’da gerçekleştirilen bu sulama çalışmaları, ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayarak Türkiye’nin tarım potansiyelini artırmayı hedefliyor. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version