Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Valiliği’ne Genelge…

Kadına Şiddet Uyarısında Hatay

Kadına Şiddet Uyarısında

Hatay ve diğer kentlerde biriken ‘kadına şiddet’ hikayelerinde artan mağduriyetler adına harekete geçen İçişleri Bakanlığı, yapılması gerekenler konusunda bir genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla, Hatay ve diğer illerin Valiliklerine, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı’nı içeren bir genelge gönderdi.

Genelgede yer alan diğer bazı önlemler ise şöyle sıralandı:

-Kadına yönelik şiddetle etkin mücadelenin ortaya konulması çalışmaları kapsamında; mağdurun korunması amacıyla alınan gizlilik kararları, İller İdaresi Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarca anında uygulanacak.

-Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında eksiklerin tespit edilmesi amacıyla, 81 il genelinde İZDES heyetleri incelemede bulunacak. İZDES heyetlerinin saha çalışması sonucunda elde edecekleri tespit, bilgi, bulgu ve değerlendirmeler, uygulayıcı birimlere sunularak tedbir alınması sağlanacak.

-Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı’na göre, 3.4 milyon kadın tarafından kullanılan Kadın Destek Uygulaması (KADES), yıl sonuna dek 5 milyon indirme sayısına ulaşacak.

-İçişleri Bakanlığı bünyesinde 7/24 izleme gerçekleştirilen elektronik kelepçe sayısı binden bin 500’e yükseltilerek, elektronik kelepçe merkezinde anlık izleme yapılabilen ünite sayısının ise 12’den 24’e yükseltilerek yüzde 100 oranında kapasite artışına gidilecek.

-Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın kadına yönelik şiddetle mücadele birimlerinin kapasitesinin daha da arttırılacak.

-Kadına yönelik şiddet anında kolluk personelince risk yönetimine dayalı müdahale gerçekleştirilebilmesi amacıyla, rehber niteliğinde ‘Kadına Yönelik Şiddet Vakalarına Müdahale El Kitapçığı’ hazırlanarak dağıtımı sağlanacak.

Tamer Yazar