Hatay ve Gaziantep Kardeş Kent Oluyor

Hatay ve Gaziantep şehirleri “Kardeş Kent” olma kararı aldı. Bu karar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Hatay’a yaptığı ziyaret sırasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ile yapılan görüşme sonrasında alındı. Karar Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Onaylandı Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi, alınan kararı şu şekilde duyurdu: “Kardeş Kent ilişkisi ile; ekonomik ve sosyal ilişkileri […]

Hatay ve Gaziantep şehirleri “Kardeş Kent” olma kararı aldı. Bu karar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Hatay’a yaptığı ziyaret sırasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ile yapılan görüşme sonrasında alındı.

Karar Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Onaylandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi, alınan kararı şu şekilde duyurdu:

“Kardeş Kent ilişkisi ile; ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla kültür, sanat, ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesine, bu çerçevede arsa bina ve benzeri tesisleri yapma, yaptırma, kiralama veya tahsis etmeye karar verebilir. Hükmüne istinaden Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında Kardeş Kent ilişkisi kurulması yönünde gerekli işlemlerin yürütülmesi ve protokollerin imzalanması için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e yetki verilmesi hususunun uygun olduğuna karar verilmiştir.”

 Başkanlardan Destek Mesajları

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nisan ayında Hatay’a yaptığı ziyaret sırasında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarıyla Hatay’ın yanında ve destekçisi olacağını belirtti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise, Hatay’ı bir an önce ayağa kaldırmak hedefiyle gece gündüz çalıştıklarını ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin deprem sonrası çalışmaları konusundaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ifade etti.

Bu önemli adım, her iki şehir için de büyük bir gelişim ve iş birliği fırsatı sunuyor. Kardeş Kent ilişkisi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda yapılacak projelerle her iki şehre de önemli katkılar sağlayacak. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version