Hatay ve Türkiye’de Yılın Ahisi usta Gürler

Antakya Uzunçarşı’daki işyeri ile geçmişin yaygın, günümüzün ise tek fanus ve teneke ustası Mustafa Gürler, Hatay’da ve Türkiye’de “Yılın Ahisi” seçildi. Mustafa Gürler, ödülünü önceki gün düzenlenen törende Hatay Valisi Mustafa Masatlı’dan plaketle aldı. Demirciler Odası Başkanı Fahrettin Kelahmetoğlu, Yılın Ahisi seçilen Mustafa Gürler’in kendi odası üyesi olduğunu belirterek, “Odamızın üyesi ve yönetim kurulu üyesi […]

Antakya Uzunçarşı’daki işyeri ile geçmişin yaygın, günümüzün ise tek fanus ve teneke ustası Mustafa Gürler, Hatay’da ve Türkiye’de “Yılın Ahisi” seçildi. Mustafa Gürler, ödülünü önceki gün düzenlenen törende Hatay Valisi Mustafa Masatlı’dan plaketle aldı.

Demirciler Odası Başkanı Fahrettin Kelahmetoğlu, Yılın Ahisi seçilen Mustafa Gürler’in kendi odası üyesi olduğunu belirterek, “Odamızın üyesi ve yönetim kurulu üyesi olan Mustafa Gürler abimi ilimizin ve Türkiye’nin Ahisi seçilmesi münasebetiyle kutluyor ve tebrik ediyorum. Onu bu ödüle layık gören başta birlik başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Mustafa Gürler, fanus ve tenekecilik sektöründe Hatay’ın hayatta kalan tek ustası olup, tabiri caizse Antakya Tarihi Uzunçarşı’nın yaşayan efsanesi olarak biliniyor.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, gelişmeyi değerlendirerek, “Yılın Ahisi seçilen, fanus ve tenekecilik mesleğinin son ustası Antakyalı esnaf Mustafa Gürler’i tebrik ediyorum. Ahilik kültürünü yaşatan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamlı güne değer veren ve katılım sağlayan protokolün tüm mensuplarına da teşekkür ederim.” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version