Hatay’a 17 milyar liralık yatırım

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’da sulama, içme suyu ve taşkın koruma alanlarında 17 milyar liralık kaynakla 11 yeni eserin hizmete sunulacağını açıkladı. Bakan Yumaklı, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıda sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Hatay’da Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yapılan çalışmaları vurgulayan Yumaklı, bölgedeki çiftçilerin üretimden vazgeçmediğini belirterek, çiftçilere destek verdiklerini ifade etti. […]

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’da sulama, içme suyu ve taşkın koruma alanlarında 17 milyar liralık kaynakla 11 yeni eserin hizmete sunulacağını açıkladı. Bakan Yumaklı, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıda sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Hatay’da Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yapılan çalışmaları vurgulayan Yumaklı, bölgedeki çiftçilerin üretimden vazgeçmediğini belirterek, çiftçilere destek verdiklerini ifade etti. Ayrıca, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında gerekli tedbirlerin alındığını da sözlerine ekledi.

Bakan Yumaklı, Hatay’da su kısıtı olan ilçelerde tarımsal üretim için ekstra su desteği sağlanacağını belirtti. Ayrıca, sulama ve içme suyu projelerinin tamamlanmasıyla yaklaşık 350 bin dekarlık alan sulanabilir hale gelecek, 6 mahalle ve 1 ilçe merkezi taşkınlardan korunacak.

Yumaklı, Hatay’a kazandırılacak projeler arasında Hassa Sulaması Deprem Hasarları Rehabilitasyonu, Reyhanlı Barajı sulaması ve çeşitli taşkın ile içme suyu temin projelerinin bulunduğunu belirtti. Bu projelerle, 4,6 milyon metreküplük su temin edilecek ve altyapı çalışmaları tamamlanacak.

Vali Mustafa Masatlı, Hatay’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük bir iyileştirme operasyonunun gerçekleştirildiğini vurgulayarak, Bakan Yumaklı’ya teşekkür etti. Toplantıya Hatay’ın yerel yöneticileri, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Exit mobile version