Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’a Eğitim Yatırımı: 2,6 Milyar Tl

Milli Eğitim Bakanı Mahmut
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün geldiği Hatay’da, ilimiz için 2023’te öngörülen 619 Milyon Liralık eğitim yatırımının 1 Milyar 982 Milyon Lira ilave ile 2 Milyar 591 Milyon TL’ye çıkarıldığını açıkladı.
Bakan Özer, Hatay’da; 3’ü özel eğitim, 17’si anaokulu, 15’i ilkokul ve 10’u ortaokul olmak üzere, toplam 42 okul yapacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkhan Fen Lisesi’nin temelini atmak üzere dün geldiği ilimizde, Bakanlık yatırımları konusunda bilgi verdi. Bakan Özer, Hatay için 2023’te 619 Milyon Liralık yatırım öngördüklerini, ancak eğitimde kalitenin yükselmesi için 1 Milyar 982 Milyon Liralık ek bir bütçe ile ilimiz Hatay’a 2023 yılı için 2 Milyar 591 Milyon Liralık yatırım öngörüldüğünü bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı, dün sabah havayolu ile Hatay’a geldi. Havalimanında; Vali Rahmi Doğan, AKP Milletvekilleri, İl Başkanı, Belediye Başkanları ve Partililerce karşılanan Milli Eğitim Bakanı, buradan Valiliğe geçti ve açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 3, 4 ve 5 yaş okullaşma oranlarına ilişkin olarak, “Yılın sonunda bu oranları çok daha yüksek noktalara taşıyıp, özellikle 5 yaşı yüzde 100’e tamamlayıp, 3 ve 4’ü de önemli oranda arttırarak, OECD ortalamasına inşallah yaklaştırmış olacağız” açıklaması yaparken, satır arasında, ilimiz Hatay’ın eğitimde gelmiş olduğu noktadan mutluluk duyduklarını söyledi. Hatay’ın, mesleki eğitimde Türkiye’de ilk 3’te olduğunu, başarılarıyla da adından söz ettirdiğini vurgulayan Özer, yeni yatırımlarla, kentin eğitim kalitesini çok daha üst noktalara taşıyacakları bilgisini verdi.

Bakan Özer, eğitimde kalitesini daha üst noktalara taşıması için Hatay’a 1 Milyar 982 Milyonluk ilave yatırım kazandırdıklarını anlatarak, “Dolayısıyla, toplam yatırım 619 Milyon Liradan 2 Milyar 591 Milyon Liraya çıkmış bulunuyor. Bu yatırımların, ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, güçlendirme, yıkım ve yapım kapsamındaki çalışmalar için de ilimiz Hatay’a 500 Milyon Liralık ilave güçlendirme yatırımını kazandırdıklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanı Özer, ilimiz Hatay’a, 3’ü özel eğitim olmak üzere, 17 yeni anaokulu, ihtiyacı olan merkez ve ilçelerdeki yerlere de 15 ilkokul ile 10 ortaokul kazandıracakları bilgisini de verdi.

Bakan Özer, Valilikteki bu açıklamalarından sonra, AKP ve MHP İl Başkanlıklarını ziyaret etti, oradan Kırıkhan’a geçerek, yaptırılacak Fen Lisesinin temelini attı, İskenderun ve Payas’taki temaslarının ardından da akşam saatlerinde başkente döndü. -Haber/Cemil Yıldız-