Hatay’da 2.tiyatro Festivali

1-13 Haziran’da Hatay Sanat Girişimi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Hatay’ın ilk tiyatro festivali, 1-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor. Pandemi ile birlikte, bir yılı aşkın süredir perde açamamak, tiyatroların var olan sorunlarını daha da derinleştirirken, birçok tiyatroya ya destek verilmedi ya da verilen destekler yetersiz kaldı. Buna rağmen tiyatrolar, yaklaşık 15 aydır ayakta durmaya çalışarak […]

1-13 Haziran’da

Hatay Sanat Girişimi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Hatay’ın ilk tiyatro festivali, 1-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Pandemi ile birlikte, bir yılı aşkın süredir perde açamamak, tiyatroların var olan sorunlarını daha da derinleştirirken, birçok tiyatroya ya destek verilmedi ya da verilen destekler yetersiz kaldı. Buna rağmen tiyatrolar, yaklaşık 15 aydır ayakta durmaya çalışarak mevcut koşullara direnmeye devam etti.
1-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan, bu yıl 2.si düzenlenen Hatay’ın ilk tiyatro festivali de buna dair adımlardan. Atılan adımın sahibi, Hatay Sanat Girişimi, “Hatay’da Sanat olarak, sanat, yaşamsal ve kamusal bir faaliyettir diyor ve bu koşullarda seyirci ile tiyatroları buluşturuyoruz” mesajı verdi. Festivalin gerçekleşeceği salona ise kapasitenin üçte biri oranında seyirci alınacağı duyuruldu. BİLETİX kanalıyla, tiyatro severlerin iki farklı kategoride satışa sunulan biletlerden satın alarak, festivale ve tiyatrolara destek olabilecekleri kaydedilirken, oyunlarla ilgili bilgi de şöyle:
-Hangisi babası?
-Kaç baba kaç…
-Aklımızdaki kadınlar
-Zamazingo
-Cimri
-Duvar
-Zeytin çekirdeği
-Selvi Günay-

Exit mobile version