Hatay’da 23 saat süren yangına havadan müdahale

Hatay’da 23 saat süren orman yangınına, günün ağarmasıyla birlikte havadan müdahale yeniden başladı. Yangın, Dörtyol ilçesindeki Küllü mevkiinde, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde ortaya çıktı. Kısa sürede büyüyen alevlere, hem havadan hem de karadan müdahale başlatıldı. Arazinin sarp ve engebeli olması, müdahaleleri zorlaştırırken, Adana ve Osmaniye’den de destek ekipler gönderildi. Gece saatlerinde karadan yapılan müdahaleler devam […]

Hatay’da 23 saat süren orman yangınına, günün ağarmasıyla birlikte havadan müdahale yeniden başladı. Yangın, Dörtyol ilçesindeki Küllü mevkiinde, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde ortaya çıktı. Kısa sürede büyüyen alevlere, hem havadan hem de karadan müdahale başlatıldı. Arazinin sarp ve engebeli olması, müdahaleleri zorlaştırırken, Adana ve Osmaniye’den de destek ekipler gönderildi.
Gece saatlerinde karadan yapılan müdahaleler devam ederken, sabahın erken saatlerinde helikopterler yangına havadan müdahale etmeye başladı. Hatay Orman Bölge Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dörtyol ilçesi Küllü mevkiisinde devam eden orman yangınına gece boyunca karadan müdahale eden ekiplerimizle birlikte sabahın erken saatlerinde helikopterle de havadan müdahale başlamıştır” ifadelerini kullandı.
Yangınla mücadele, havadan ve karadan sürerken, ekiplerin canla başla çalışarak alevlerin kontrol altına alınması için çaba gösterdiği bildirildi. Yangının söndürülmesi için tüm imkanların seferber edildiği öğrenildi. Yangın bölgesinde ilerleyen saatlerde durumun daha net bir şekilde değerlendirileceği ifade edildi.

Exit mobile version