Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da 423 Hurdacı Var

Hatay’ın 15 ilçesinde DRONE

Hatay’ın 15 ilçesinde DRONE ile havadan tespitleri yapıldı

Geçtiğimiz hafta sonunda, Cuma günü birçok kuruluşun ortak çalışmasıyla, ilimiz genelinde hurdacılara yönelik tespit ve araştırma çalışması gerçekleştirildi. Drone ile yapılan tespite göre, ilimiz genelinde toplam 423 hurdacı var. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Zabıta, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Vergi Dairesi ekipleri tarafından, 25 Şubat Cuma günü, tüm il genelinde, hurdacılara yönelik 59 ekibin katılımıyla, drone destekli yapılan çalışmalar kapsamında 423 şahıs sorgulandı. Bunlar içinde, 1 şahsın, hırsızlık suçundan arandığı tespit edilerek yakalandı. Bu arada, hurdacıların denetlenen işyerlerinde eksikliği bulunanlarla ilgili olarak da gerekli işlemler yürütüldü.

Bu çalışmayla katılan kurumlardan biri olan Antakya Belediyesi’nden, uygulama sonrası şu bilgi aktarıldı:
“Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Şener, Zabıta Müdürü Mehmet Altınöz ve görevli ekipler tarafından, Antakya’daki hurdacılar denetlendi. Antakyalıların daha rahat ve düzenli koşullarda yaşaması için yoğun mesai harcayan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hurdacılara denetim gerçekleştirerek, eksik evrak ve izinsiz olarak toplanan hurdalar hakkında cezai işlem uyguladılar.
Hurda toplama ve ayırma belgesi olmayan, gürültü ve çevre kirliliğine neden olan hurdacılara, bundan sonra da yaptırımlar aralıksız olarak devam edecek. Hurdacılarımızın, kamuya ait alanları işgal etmemesi ve tahrip etmemesi konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz.
Vatandaşlarımızın, geri dönüşüme kazandırılacak olan maddeleri çöplere değil, geri dönüşüm kutularına atmalarını ya da belediye ekiplerine teslim etmelerini istiyoruz.”
-Mutlu Yanık-