Hatay’da 6700 Derslik Kullanılamaz Halde

İlimiz Hatay’da deprem öncesinde 14.724 derslik bulunduğu, deprem sonrası yaklaşık 6700 dersliğin ya yıkıldığı yada kullanılamaz duruma geldiği ,halen eğitim öğretim yapılabilir durumdaki derslik sayısının da 8045 olduğu belirtildi. Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin bayram öncesi Hatay’daydi. Bakan TEKİN, Hatay’daki açıklamalarında özetle şöyle dedi: “Biz eylül ayı başladığında yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte buradaki derslik […]

İlimiz Hatay’da deprem öncesinde 14.724 derslik bulunduğu, deprem sonrası yaklaşık 6700 dersliğin ya yıkıldığı yada kullanılamaz duruma geldiği ,halen eğitim öğretim yapılabilir durumdaki derslik sayısının da 8045 olduğu belirtildi.

Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin bayram öncesi Hatay’daydi. Bakan TEKİN, Hatay’daki açıklamalarında özetle şöyle dedi: “Biz eylül ayı başladığında yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte buradaki derslik açığını en azından geçici olarak çözebilecek bütün tedbirleri almış durumdayız. Kalıcı çözümler için de yatırım programına konulan dersliklerle, derslik başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla 6 Şubat’tan önceki rakamların bile altına düşeceğiz. Yani ortalama derslik başına düşen öğrenci sayısını daha da azaltacağız. Bu şu anlama geliyor, burada 6 Şubat’taki derslik sayısının üzerinde bir derslik hizmete girmiş olacak, bütün yatırımlarımız tamamlandığı zaman. Bunlar uzun vadeli ama kısa vadede de eylül ayında prefabrik, konteyner ya da çelik, hafif çelik yapılarla eğitim öğretim sürecini sağlıklı bir şekilde başlatacak tedbirleri almış olduk.”

Tekin, deprem öncesinde Hatay’da 23 bin 535 öğretmenin hizmet verdiğini hatırlatarak, “Yeni atanan 4 bin 525 öğretmenle birlikte ilimizde ayrılanları da düştüğümüz zaman 25 bin 90 öğretmenle, eylül ayında eğitim öğretim süreci başlamış olacak. Bu da şu anlama geliyor, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla da deprem öncesi koşulların daha ilerisinde bir noktaya kavuşmuş olacağız.” Açıklaması yaptı.

ÖĞRETMENLERE KONAKLAMA

Halihazırda Hatay’da ve ilçelerinde görev yapan öğretmenler ve yeni tayin olan 4 bin 525 öğretmenle iletişime geçilip, konaklama ile ilgili tercihleri, konaklamayı nasıl, kimlerle yapacakları bilgilerinin alındığını anlatan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, valilikle koordineli şekilde öğretmenlerin konaklamalarıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınması konusunda çalışmaların başlatıldığını aktardı. Tekin, “Bu açıdan da eylül ayı itibarıyla öğretmen arkadaşlarımızın konaklama ihtiyaçlarını da gidermiş olacağız.” dedi.

TERCİH DÖNEMİ

Milli Eğitim Bakanı Tekin, ilimizdeki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamalarında tercih sürecine ilişkin de bilgi vererek, “Tercih sürecinde bir değişiklik yok. 3-19 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerimiz tercihlerini yapabilecekler. Ülkemize, gençlerimize, çocuklarımıza hayırlı olsun.” dedi.Sınavda görev alan öğretmenlere de teşekkürlerini ileten Tekin, “Tercih sürecinde hem tercih robotlarımız hem tercih rehberlerimiz okullarımızda gençlerimize, çocuklarımıza rehberlik etmeye çalışacaklar, tercihlerinde kendilerine yardımcı olacaklar. İnşallah sağlıklı bir süreci hep beraber atlatırız.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version