Hatay’da Barınma Hakkı Mitingi 3 Ağustos’ta

Hatay’da Barınma Hakkı Platformu, 3 Ağustos Cumartesi günü “Barınma Hakkı Mitingi” düzenleyecek. Miting öncesi platform üyeleri, 31 Temmuz Çarşamba günü saat 17.30’da Akdeniz Mahallesi’nde basın toplantısı düzenledi. Barınma Hakkı Platformu üyesi Yıldız Yolcu, mitinge katılımın önemine vurgu yaparak, Hatay halkının yaşadığı zorlukları ve taleplerini dile getirdi. Yolcu, şu açıklamayı yaptı: “18 aydır, bir buçuk yıl […]

Hatay’da Barınma Hakkı Platformu, 3 Ağustos Cumartesi günü “Barınma Hakkı Mitingi” düzenleyecek. Miting öncesi platform üyeleri, 31 Temmuz Çarşamba günü saat 17.30’da Akdeniz Mahallesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Barınma Hakkı Platformu üyesi Yıldız Yolcu, mitinge katılımın önemine vurgu yaparak, Hatay halkının yaşadığı zorlukları ve taleplerini dile getirdi. Yolcu, şu açıklamayı yaptı:

“18 aydır, bir buçuk yıl geçti depremin üzerinden. Hatay halkı olarak bu süre zarfında işsiz, kentsiz ve evsiz kaldık. Evlerimiz moloz yığınına döndü, kent büyük bir boşluk haline geldi. Bizleri çaresizliğe iten, acılarımıza sağır kalan bir iktidarla karşı karşıyayız. Riskli alan ve rezerv alan yasalarıyla kentimizin ve mahallemizin kalbini avuçlarına almaya, yok etmeye çalışıyorlar.

Çadırlarda ve konteynerlarda yaşadığımız bu dönemde kira desteğimizin kesilmesi, ekonomik krizin derinleşmesi bizleri daha da zor durumda bırakıyor. Kira desteği, uygun koşullar sağlanana kadar sürdürülmeli ve artırılmalıdır. Kalıcı konutların inşası ile ilgili kaygılarımız, Samandağ’daki intihar girişimleri sonrası daha da arttı. Evlerimizin mezar olmaması için konutların güvenli bir şekilde inşa edilmesini talep ediyoruz.

TOKİ tarafından yapılan konutlar, alt yapı ve üst yapı eksiklikleri nedeniyle yaşama elverişli değil. Konutların bedelsiz ve hazır olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, hasarsız ve az hasarlı evlerimize gelen tebligatları ve boşaltma kararlarını kabul etmiyoruz. Rezerv alan yasası ile ilgili belirsizlikler ve çelişkiler, bizim için kabul edilemez.

Barınma hakkımızın sağlanmamış olması altında yatan ana sorundur. Barınma Hakkı Platformu olarak, kentte barınmaya dair her sorunun çözümü için sesimizi yükseltmek ve kentimizin yeniden inşasına dair söz söylemek için 3 Ağustos’ta sokaklarda olacağız. Saat 16.00’da Doğuş Okulları önünde toplanıp, Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu’na yürüyeceğiz. Barınma hakkımızı savunmak için akrabalarımızla, komşularımızla ve arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz.”

Miting, Hatay’ın yeniden inşası ve barınma haklarının savunulması amacıyla yapılacak önemli bir etkinlik olarak duyuruldu. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version