Hatay’da Buğday Hasadı Başladı

Türkiye’nin en bereketli topraklarına ev sahipliği yapan Hatay’da, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte hasat edilen ürün çeşitliliği her geçen gün artıyor. Depremin vurduğu kentin yeniden ayağa kalkması için önemli bir role sahip olan tarım, bölge halkına umut olmuş durumda.Arsuz ilçesi Pirinçlik Mahallesi’nde geçtiğimiz son baharda ekimi yapılan buğdayda hasat başladı. Asrın felaketi sonrası üreterek hayata tutunmaya […]

Türkiye’nin en bereketli topraklarına ev sahipliği yapan Hatay’da, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte hasat edilen ürün çeşitliliği her geçen gün artıyor. Depremin vurduğu kentin yeniden ayağa kalkması için önemli bir role sahip olan tarım, bölge halkına umut olmuş durumda.
Arsuz ilçesi Pirinçlik Mahallesi’nde geçtiğimiz son baharda ekimi yapılan buğdayda hasat başladı. Asrın felaketi sonrası üreterek hayata tutunmaya başlayan Pirinçlik Mahallesi sakinlerinden Bodur ailesi de 100 dönümlük tarlada buğday üretimine devam ediyor.


51 yaşındaki İrfan Bodur, çocukluğundan beri çiftçilikle uğraştığını belirterek, “Tarlada doğduk, tarlada büyüdük ama aklımızın yettiği yaştan bu tarafa tarımla uğraşıyoruz” dedi. Bodur, tarım teknolojisinin geçmişten bugüne nasıl değiştiğine dair anılarını paylaşarak, “Daha sonraları işte biçerdöverler, tarlalara girdiğinde işte rahatlık bu günlermiş dedik” ifadelerini kullandı.
Ailede tarım işlerinde yardım eden 11 yaşındaki Rana Bodur ise, buğdayın hasadı sürecinde babasına yardım ettiklerini ve buğdayı kendi tarlalarından toplayarak un haline getirip ekmek yaptıklarını belirtti. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version