Hatay’da çileğin lezzeti arttı

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde çilek hasadı tüm hızıyla devam ediyor. İlçede, farklı aroması, uzun raf ömrü ve büyük boyutlarıyla öne çıkan çilekler, 2 bin 500 dönümü aşkın alanda üretiliyor. Sıcak hava şartlarına rağmen tarım işçileri, değerli meyvenin toplanması için yoğun çaba sarf ediyor. Yayladağı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Ballı, her dönümde 3 ile 4 ton […]

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde çilek hasadı tüm hızıyla devam ediyor. İlçede, farklı aroması, uzun raf ömrü ve büyük boyutlarıyla öne çıkan çilekler, 2 bin 500 dönümü aşkın alanda üretiliyor. Sıcak hava şartlarına rağmen tarım işçileri, değerli meyvenin toplanması için yoğun çaba sarf ediyor.

Yayladağı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Ballı, her dönümde 3 ile 4 ton arasında çilek elde ettiklerini belirtirken, kilogram başına 30 liradan satış yapıldığını ifade etti. Ballı ayrıca, “Zorlu mevsim koşullarına rağmen elde ettiğimiz verimden memnunuz. İlçemizde yetiştirdiğimiz çilekler büyük ölçüde yurt dışına ihraç ediliyor ve bu da ekonomimize önemli katkı sağlıyor. Dönüm başına 3 ton ürün elde ettiğimizi hesaplayacak olursak, yaklaşık 180 milyon liraya yakın bir girdi sağlamış oluyoruz.” dedi.

5 yıldır çilek üretimi yapan çiftçi Mehmet Çelik ise ürettikleri çileklerin genellikle Rusya, Romanya ve Belarus gibi ülkelere ihraç edildiğini belirtti. Yılda 70 tona yakın verim elde ettiklerini ve bu süreçte 20 kişiye istihdam sağladıklarını ekledi. (Mehmet Durmaz)

Exit mobile version