Hatay’da çocuklar tiyatroyla buluştu, yüzler güldü

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova: "Deprem bölgesine düzenlediğimiz özel turnelerle binlerce öğrenciye ulaşarak çocuklara moral ve umut götürmeye devam ediyoruz.”

Zorlu Holding çatısı altında faaliyet gösteren Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından başlattığı özel turne kapsamında Hatay’da çocuklarla bir araya geldi.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, 23 yıldır çocukları tiyatroyla buluşturan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Hatay’da sahnelenen “Ezop Masalları” adlı oyunla Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Kuşalanı İlkokulu’nda saat 10.00 ve 12.00 saatleri arasında ve aynı gün Palmira Konteyner Kentte gösterim gerçekleştirdi.

Gerçekleştirdiği etkinliklerle çocukların hayal dünyasını beslemeyi, dayanışma ve umut duygusunu güçlendirmeyi amaçlayan tiyatro ekibi, “Ezop Masalları” ile dostluk, dürüstlük ve paylaşım gibi evrensel değerleri eğlenceli bir anlatımla sahneye taşıdı. Oyun, çocuklara hem keyifli hem de öğretici bir deneyim sunarken, sanatın iyileştirici gücünü de gözler önüne serdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun 2003 yılından bu yana çocuklara tiyatroyu sevdirdiğini belirtti.

Türkiye’nin pek çok ilinde sahne aldıklarını vurgulayan Ova, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar sahnelenen 17 farklı oyunla bir milyondan fazla çocuğa ulaştık. Deprem bölgesine düzenlediğimiz özel turnelerle de binlerce öğrenciye ulaşarak çocuklara moral ve umut götürmeye devam ediyoruz. Bu buluşmaların çocuklara farklı bir deneyim alanı açtığını görüyoruz. Tiyatro, bir sanat dalı olmanın ötesinde empatiyi, birlikte üretmeyi ve duyguları paylaşmayı öğretiyor. 23 yıldır her oyunda, her turnede, her buluşmada çocukların gözlerindeki merak ışığını görmek bizi motive ediyor. Bu da bize sanatın dönüştürücü gücünü her defasında yeniden hatırlatıyor.”

Exit mobile version