Hatay’da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremin kurbanları arasında yer alan Ahmet, Saime ve Kadir Akkoç’un vefatının ardından geriye yalnızca kızları Türkan Akkoç kaldı.
Almanya’da yaşayan Akkoç, ailesinin ‘Deprem Şehitleri’ mezarlığındaki kabirlerine yaptığı ziyaretle yürekleri dağladı.

Ailenin Memleketi Hatay’a Ziyaret Sonrası Felaket
Ahmet ve Saime Akkoç çifti, 48 yaşındaki oğulları Kadir ile birlikte 2023 yılının Şubat ayında memleketleri Hatay’a ziyaret için gelmişti. Ancak, planlanan dönüş yolculukları öncesinde 6 Şubat’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, ailenin hayatını kararttı. Akkoç ailesi, bulundukları apartmanın yıkılması sonucu hayatlarını kaybetti. Aile üyelerinin vefatının ardından geriye acılı bir kız evlat kaldı: Türkan Akkoç.
Türkan Akkoç, deprem felaketinin ikinci yılında, Almanya’dan geldiği Hatay’da ailesinin mezarlarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında gözyaşlarını tutamayan Akkoç, “Söylenecek kelime bulamıyorum. Çok eksiğiz, dağıldık yani. Hayatım değişti, alt üst oldu. Ailemle Almanya’da yaşıyorduk, dönmelerine 2 günleri kalmıştı. Annem, baba ve ağabeyim hayatını kaybetti. 8 Şubat’ta döneceklerdi” diyerek acısını dile getirdi.