Hatay’da depremde hayatını kaybedenler için zeytin ağaçları dikildi

Hatay‘ın deprem felaketinden etkilenen bölgelerinde, yaşamını yitiren vatandaşlar için anlamlı bir hatıra oluşturuldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen programda, depremde hayatını kaybedenlerin anısına zeytin ağaçları dikildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay’da yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybetmişti. Şehrin yerle bir olduğu felaketin ardından, kayıplar unutulmadı. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Antakya ilçesi EXPO alanında […]

Hatay‘ın deprem felaketinden etkilenen bölgelerinde, yaşamını yitiren vatandaşlar için anlamlı bir hatıra oluşturuldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen programda, depremde hayatını kaybedenlerin anısına zeytin ağaçları dikildi.


Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay’da yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybetmişti. Şehrin yerle bir olduğu felaketin ardından, kayıplar unutulmadı. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Antakya ilçesi EXPO alanında depremde hayatını kaybeden vatandaşların isimlerinin yer aldığı zeytin ağaçları dikimi gerçekleştirildi. Ağaç dikimi sırasında, kaybettikleri yakınlarının isimlerini kağıtlara yazan vatandaşlar duygusal anlar yaşadılar.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, zeytin ağaçlarının insan sağlığına faydalı ve uzun ömürlü olduğunu belirterek, “Depremde hayatını kaybedenler için bir şeyler yapmak istedik. Hem manevi değeri olsun hem de yaşayan yakınları hatırlasın diye bu projeyi başlattık. Ağaçlar, kaybettikleri sevdiklerini anmalarına ve onların adına hayır yapmalarına vesile olacak.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version