Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) tarafından, Google.org desteğiyle yürütülen “Geleceğin Kooperatifleri Programı” kapsamında Hatay eğitimleri başlıyor. Etkinlikler, 18-19 Haziran 2025 tarihlerinde Defne ilçesi Çekmece Toplum Merkezi‘nde gerçekleşecek.
Programın amacı, kooperatiflerin girişimcilik potansiyelini güçlendirmek, dijitalleşme yoluyla büyümelerini desteklemek ve sürdürülebilir iş modellerine dönüşmelerine katkı sağlamak olarak açıklandı.
GİRVAK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hatay gibi üretim gücü yüksek bir bölgede, kooperatiflerin yeniden yapılanmasını desteklemek; bölgesel kalkınmaya, toplumsal dayanışmaya ve sürdürülebilir iş modellerine katkı sağlamak istiyoruz.”
📍 Eğitim Programı
-
Tarih: 18-19 Haziran 2025
-
Yer: Defne – Çekmece Toplum Merkezi
-
Saat: 10.00 – 16.30
Katılımcılar, dijital araçlar, sürdürülebilirlik stratejileri ve kooperatif yönetimi üzerine birçok başlıkta uzman isimlerle buluşacak. Girişimcilik ve sosyal ekonomi alanında farkındalığı artırmayı hedefleyen eğitimler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.