Yapılan çalışmalar sonucunda hayatını kaybeden kişinin A.B. olduğu tespit edildi.
Olay, geçtiğimiz günlerde Antakya ilçesine bağlı Maşuklu Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgeden gelen kötü kokuyu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ağaçlık alanda yaptığı aramada, bir incir ağacına asılı halde erkek cesedi bulundu.
Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından cenaze otopsi için morga kaldırıldı. Kimlik tespitine yönelik yapılan çalışmalar ve üzerinden çıkan evraklar doğrultusunda hayatını kaybeden kişinin A.B. olduğu belirlendi.
Polis ekiplerinin olay yerinde gerçekleştirdiği ilk incelemede, ölümün asılma sonucu meydana geldiği ve ilk bulgulara göre olayın intihar olduğu değerlendirildi. Cesedin dış görünüşü dikkate alındığında ölümün yaklaşık bir hafta önce gerçekleştiği ifade edildi.
Soruşturma kapsamında A.B.’nin kardeşinin ifadesine de başvuruldu.
Kardeşi, A.B.’yi en son geçen hafta perşembe günü gördüğünü, daha önce de zaman zaman haber vermeden evden ayrılıp daha sonra geri döndüğü için kayıp başvurusunda bulunmadıklarını söyledi. Ayrıca A.B.’nin yaklaşık 5 yıldır psikolojik tedavi gördüğü bilgisi de soruşturma dosyasına yansıdı.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.