Hatay’da Milli Eğitim’de Merak Edilenler

Hatay Valiliği, sosyal medya hesabından ilimizdeki okul ve eğitim hakkında velilerin merak ettiklerine dair cevaplar bulunan bir video yayınladı. İşte merak edilenler ve cevapları: ÇOCUĞUMUN OKULU YIKILDI NE YAPACAĞIM? 1. Öncelikle ilgili okulun bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlüğü internet sitesinden okulunuzun nerede hizmet vereceğini öğrenebilirsiniz. 2. Bulunduğunuz yere en yakın okula kaydolmak için adres değiştirmeden […]

Hatay Valiliği, sosyal medya hesabından ilimizdeki okul ve eğitim hakkında velilerin merak ettiklerine dair cevaplar bulunan bir video yayınladı. İşte merak edilenler ve cevapları:

ÇOCUĞUMUN OKULU YIKILDI NE YAPACAĞIM?

1. Öncelikle ilgili okulun bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlüğü internet sitesinden okulunuzun nerede hizmet vereceğini öğrenebilirsiniz.

2. Bulunduğunuz yere en yakın okula kaydolmak için adres değiştirmeden çocuğunuzun naklini gerçekleştirmeniz mümkündür. Anaokulu, ilkokul ve ortaokullar için bu işlemi gitmek istediğiniz okuldan, lise için ise ister e- devlet üzerinden MEB öğrenci nakil işlemi sekmesinden kendiniz, ister öğrencinizin kayıtlı olduğu okul üzerinden, isterseniz de İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurarak yapabilirsiniz.

 

ÇOCUĞUMU, SIĞINDIĞIM YERDEKİ OKULA GÖNDEREBİLECEK MİYİM?

İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimizin sığındıkları konteyner kent ya da sığındıkları herhangi bir yerde bulunan okullarda eğitim almaları ve mağdur edilmemeleri için “doğal afet sekmesi” etkinleştirildi. Bu sayede adres değişikliğine gerek olmadan velilerimiz çocuklarını bulundukları yerdeki anasınıfı, ilkokul ve ortaokullara doğrudan kaydedebilecekler. Bunun için yaşadığınız konteyner kentte hangi okulun hizmet vereceğini ister İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinden isterseniz bulunduğunuz konteyner kent yönetiminden ya da doğrudan bu okula giderek öğrenebilirsiniz.

• Depremden etkilenen ilçelerdeki lise öğrencilerimizden sınavsız okul tercih edecekler için ise müdürlüğümüz tüm Hatay’ı adres alanı olarak belirlemiş olup Bakanlığımız da il dışı tercih edecekler için Hatay dışı tüm Türkiye genelini adres alanı olarak belirlemiştir. Dolayısıyla ister e-devlet üzerinden MEB öğrenci nakil işlemi sekmesinden kendiniz, ister öğrencinizin kayıtlı olduğu okul üzerinden, isterseniz de İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurarak adres değiştirmenize gerek kalmadan işlem yapabilirsiniz.

 

ÇOCUĞUMU ÜCRETSİZ OLARAK YATILI BİR OKULA GÖNDEREBİLİR MİYİM?

Evet. Bu konuda hem ortaokul hem lise için farklı seçeneklerimiz mevcuttur. Deprem dolayısıyla tüm pansiyonlar ücretsiz olarak öğrencilerimize hizmet verecektir.

1. Lise öğrencileri için ilçe müdürlüklerimize başvurarak hangi pansiyonların aktif olduğunu öğrenebilir, kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

2. Eğer öğrencimiz ortaokulda ise doğrudan Reyhanlı YIBO ve Hassa Ardıçlı İMKB YIBO’ya giderek öğrencinin okul naklini buraya alabilirsiniz.

3. Pansiyonların dışında sınavlı bir lisede öğrenim gören bir öğrenciniz var ise bu öğrencinizin puanı Osman Ötken Anadolu Lisesine yetiyor ise buraya öğrencinizin naklini yaparak ücretsiz yatılı hizmet veren Rauf Bey gemisinin imkanlarından yararlanabilirsiniz. Şayet sınavsız alım yapan bir lisede öğrenim gören öğrenciniz var ise bu öğrencinizin naklini Antakya Lisesine yaparak Antakya NATO Çadır Kent imkanlarından yararlanabilirsiniz. Liselerde bu lokasyonlara nakil işlemlerini öğrencinin kayıtlı olduğu okuldan, e-devlet üzerinden veya İl/ İlçe Müdürlüklerinde Valilik makamının oluru ile kurulan ve faaliyet gösteren komisyonlara başvurarak yapabilirsiniz.

 

ÇOCUĞUMUN OKULU, NATO ÇADIR KENTTE/ RAUF BEY GEMİSİNDE HİZMET VERECEK BEN, ORADA HİZMET GÖRMESİNİ İSTEMİYORUM. NE YAPMALIYIM?

Sınavsız yerleşilen liselerde okuyup da sığındığı yerde (konteyner kent vb) üniversiteye hazırlık ortamı bulamayan öğrencilerimize seçenek sunma adına binası ve pansiyonu yıkılan Antakya Lisesi, Antakya NATO Çadır Kentine taşındı.

Antakya NATO Çadır Kentinde eğitim almak isteyen Hatay’daki muhtelif liselerde bulunan öğrencilerin buraya nakil olmaları için burada eğitim almak istemeyen öğrencilerin de diğer muadili okullara nakil olmaları için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları Valilik makamının oluru ile göreve başladı.

Sınavla yerleşilen liselerde okuyup da sığındığı yerde (konteyner kent vb) üniversiteye hazırlık ortamı bulamayan öğrencilerimize alternatif sunma adına binası ve pansiyonu yıkılan Osman Ötken Anadolu Lisesi, İskenderun Limanında bulunan Rauf Bey gemisine taşındı.

Rauf Bey gemisinden eğitim almak isteyen Hatay’daki muhtelif Sınavlı liselerde bulunan öğrencilerin buraya nakil olmaları için burada eğitim almak istemeyen öğrencilerin de diğer muadili okullara nakil olmaları için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları Valilik makamının oluru ile göreve başladı.

Komisyonlara başvurulabileceği gibi ayrıca öğrencilerin kayıtlı oldukları okullar üzerinden ya da e-devlet üzerinden MEB Öğrenci Nakil İşlemi sekmesinden işlem gerçekleştirilebilmektedir.

 

TAŞIMALI EĞİTİM OLACAK MI? OLACAKSA KİMLER YARARLANACAK?

Geçtiğimiz eğitim öğretim yıllarında olduğu gibi taşıma merkezi olan okullarda mevzuat kapsamında taşıma gerçekleştirilecektir. Ayrıca yönetmelikteki okulların;

“Öğrencileri taşıma kapsamında olmayan yerleşim birimlerindeki güçlendirmeye alınması, yıkılıp yeniden yapılması, yangın, sel, deprem gibi doğal afete uğraması hâlinde çözüm bulununcaya kadar öğrenciler, öğrenci taşıma uygulaması kapsamına alınabilir.” ifadesi gereği ek tedbirler alınacaktır.

 

ÇOCUĞUMUN GEMİDE YA DA NATO ÇADIR KENTİNDE EĞİTİM ALMASINI İSTİYORUM NE YAPMALIYIM?

Sınavsız yerleşilen liselerde okuyup da sığındığı yerde (konteyner kent vb) üniversiteye hazırlık ortamı bulamayan öğrencilerimize seçenek sunma adına binası ve pansiyonu yıkılan Antakya Lisesi, Antakya NATO Çadır Kentine taşındı.

Antakya NATO Çadır Kentinde eğitim almak isteyen Hatay’daki muhtelif liselerde bulunan öğrencilerin buraya nakil olmaları için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları göreve başladı.

Sınavla yerleşilen liselerde okuyup da sığındığı yerde (konteyner kent vb) üniversiteye hazırlık ortamı bulamayan öğrencilerimize alternatif sunma adına binası ve pansiyonu yıkılan Osman Ötken Anadolu Lisesi, İskenderun Limanında bulunan Rauf Bey gemisine taşındı.

Rauf Bey gemisinden eğitim almak isteyen Hatay’daki muhtelif sınavlı liselerde bulunan öğrencilerin buraya nakil olmaları için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları göreve başladı.

Valilik makamı oluru ile kurulan komisyonlara başvurulabilir.

Ayrıca öğrencilerin kayıtlı oldukları okullar üzerinden ya da e- devlet üzerinden MEB Öğrenci Nakil İşlemi sekmesinden işlem gerçekleştirilebilmektedir.

 

Exit mobile version