Hatay’da modüler mahalleler inşa edilecek

6 Şubat depremlerinden bu yana şehri nasıl ayağa kaldırabilecekleri konusunda çok yoğun çalıştıklarını söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın yeniden inşasında modüler mahalleler kurulacağını açıkladı. Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Sayın Joep Wijnands’ın da katılımı ile ‘’Hatay’ın Yeniden İnşası: Modüler Mahalleler” konsorsiyum protokolünü imzaladıklarını kamuoyuyla paylaşan Başkan Savaş, projeye yönelik bilgiler verdi. Birinci […]

6 Şubat depremlerinden bu yana şehri nasıl ayağa kaldırabilecekleri konusunda çok yoğun çalıştıklarını söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın yeniden inşasında modüler mahalleler kurulacağını açıkladı.

Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Sayın Joep Wijnands’ın da katılımı ile ‘’Hatay’ın Yeniden İnşası: Modüler Mahalleler” konsorsiyum protokolünü imzaladıklarını kamuoyuyla paylaşan Başkan Savaş, projeye yönelik bilgiler verdi.
Birinci etapta 450 konut, 84 ticari alan ve 500 araçlık otoparkı bulunan depreme dayanıklı, tasarımları ve inşaası Kuiper Compagnons, De Meeuw ve DMT gibi alanında uzman şirketler tarafından yapılacak bir mahalle kurmak üzere ilk adımı attıklarını anlatan Savaş, bu evlerin yağımkna en kısa sürede başlayacaklarının müjdesini verdi.

Başkan Savaş müjdeyi şöyle duyurdu; “Aylar önce temellerini oluşturduğumuz 2024 yılı içerisinde tamamlanacak olan güvenli, sürdürülebilir, konforlu ve esnek barınma sağlayacak modüler evlerin yapımına en kısa zamanda başlayacağız.
Depremden bu yana daima yanımızda olan ve bu süreçte de bizlere destek veren Hollanda hükümetine, Hollanda’nın Türkiye Büyükelçiliği ve ülkemizin Hollanda Büyükelçiliğine, Hollanda Belediyeler Birliğine, Hollanda İş Adamları Birliği NL WORKS ile RVO ve Amsterdam Belediyesi yetkililerine, Sayın Ahmet Aydoğan ve gönlü bizlerle olan tüm soydaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyorum.
Bir daha böylesine yıkımlar yaşamamak için bilimin ışığında yürümek zorundayız” -Adil Yeşildağ-

Exit mobile version