Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Hatay’da muhtarlar sınıfa döndü! Akademi eğitimi başladı 

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, mahallelerde sunulan kamu hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi amacıyla Muhtarlar Akademisi Eğitim Programı gerçekleştirildi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, mahallelerde sunulan kamu hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi

Programa katılan muhtarlar, iletişimden mevzuata kadar birçok başlıkta eğitim alma fırsatı buldu.

İskenderun Teknik Üniversitesi Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, muhtarların kurumsal kapasitelerinin artırılması, vatandaşlarla iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve güncel mevzuat hakkında bilgilendirilmeleri hedeflendi.

Programın açılışında konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından yürütülen çalışmalar sırasında muhtarların önemli bir görev üstlendiğini belirterek, gösterdikleri özverili çalışmalar dolayısıyla tüm muhtarlara teşekkür etti.


Eğitim programlarının sahadaki hizmet kalitesini artıracağını vurgulayan Masatlı, “Burada kazanılacak bilgi ve tecrübeler, mahallelerimize daha hızlı, daha etkin ve daha nitelikli hizmet olarak yansıyacaktır.” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner ise programın muhtarların hem bilgi birikimini hem de liderlik becerilerini geliştirmesi açısından önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı’nın muhtarlara ve Muhtarlar Akademisi’ne verdiği desteğin devletin muhtarlık kurumuna duyduğu güvenin göstergesi olduğunu ifade eden Üstüner, eğitimlerin ardından muhtarların mahallelerinde daha etkin rol üstleneceklerini belirterek, “Buradan edineceğiniz bilgi ve deneyimlerle vatandaşlarınıza rehberlik edecek, bulunduğunuz mahallelerde birer ışık olacaksınız.” dedi.


Muhtarların mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan eğitim programında, kamu yönetimi, iletişim, yerel yönetimler ve güncel mevzuata ilişkin çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.