Hatay’da Mülteci karşıtı gösteriler düzenlendi

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya, Reyhanlı ve Kırıkhan’da toplanan vatandaşlar, mültecilere karşı sloganlar attı. Kırıkhan’da saat 22.30 sıralarında Hassa, Kanatlı, Nuriye Civelek ve Reyhanlı caddelerinin kesiştiği kavşakta toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla konvoy oluşturdu. Bazı Suriyelilere ait işyerleri ateşe verildi ancak güvenlik güçlerinin müdahalesiyle olaylar büyümeden sonlandırıldı. Suriye’de Türk bayrağına ve Türk TIR’larına yapılan saldırı sonrası, […]

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya, Reyhanlı ve Kırıkhan’da toplanan vatandaşlar, mültecilere karşı sloganlar attı. Kırıkhan’da saat 22.30 sıralarında Hassa, Kanatlı, Nuriye Civelek ve Reyhanlı caddelerinin kesiştiği kavşakta toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla konvoy oluşturdu. Bazı Suriyelilere ait işyerleri ateşe verildi ancak güvenlik güçlerinin müdahalesiyle olaylar büyümeden sonlandırıldı.

Suriye’de Türk bayrağına ve Türk TIR’larına yapılan saldırı sonrası, Antakya’da bir grup vatandaş mülteci karşıtı gösteriler düzenledi. Türk bayraklarıyla sokağa dökülen vatandaşlar, “Ülkümde mülteci istemiyorum” sloganlarıyla konvoy oluşturdu. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteriler, Suriye karşıtı sloganlarla olaysız şekilde son buldu.

Yaşanan olaylar sosyal medyada da ciddi tepkilere neden oldu. Türk Vatandaşlar #ülkemdemülteciistemiyorum #sığınmacılarıistemiyoruz şeklinde paylaşımlarda bulunarak yetkililere çağrıda bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, olaylara ilişkin yaptığı açıklamada vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu: “Değerli hemşehrilerim, Türk bayrağının gölgesinde, adalet ve huzur içinde ilelebet yaşayacağız. Sağduyulu olalım, devletimize ve hukuka güvenelim. Polisimiz ve askerimizle karşı karşıya gelmeyelim. Şiddete yer yok, birliğimiz daim olsun.” – Duygu Ertaş-

Exit mobile version