Olay, Defne ilçesine bağlı Koçören Mahallesi’ndeki konteyner kentte meydana geldi. Edinilen bilgilere göre yaklaşık 6 ay önce nişanlanan Lamiya Azazi ile Üstün Ç. arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyordu. Yaşanan sorunların ardından Lamiya Azazi’nin nişanlısından ayrılma kararı aldığı öğrenildi.
İddiaya göre, gece saatlerinde konteyner kente gelen şüpheli, depremzede ailenin yaşadığı konteynere girerek yanında bulunan tabancayla Lamiya Azazi ve babası Yusuf Azazi’ye ateş açtı. Silah sesleri üzerine çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde 30 yaşındaki Lamiya Azazi ile 65 yaşındaki Yusuf Azazi’nin olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından baba ile kızın cenazeleri otopsi işlemleri için morga kaldırıldı.
Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edilen cenazeler, Defne ilçesindeki Aknehir Mahalle Mezarlığı’na getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Lamiya Azazi ile babası Yusuf Azazi yan yana kabirlere defnedildi.

Cenaze töreninde aile yakınları ve vatandaşlar büyük üzüntü yaşarken, acılı aile fertleri gözyaşlarına hakim olamadı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.