Hatay’da öğrenciler Clomosy ile mobil uygulama geliştiriyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yer alan Atiker Yazılım Veri İşlem A.Ş. ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında gençler Clomosy Mobil Uygulama Geliştirme Platformuyla tanışıyor. Öğrencilere yaklaşık iki saat süren eğitim semineri boyunca platformun nasıl kullanılacağı anlatılıyor ve örnek uygulamalar öğrencilerle birlikte […]

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yer alan Atiker Yazılım Veri İşlem A.Ş. ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında gençler Clomosy Mobil Uygulama Geliştirme Platformuyla tanışıyor. Öğrencilere yaklaşık iki saat süren eğitim semineri boyunca platformun nasıl kullanılacağı anlatılıyor ve örnek uygulamalar öğrencilerle birlikte yapay zekâ ve IOT gibi son teknolojiler kullanılarak geliştiriliyor.

4- 7 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinliklerde; Narlıca Cumhuriyet Ortaokulu, Özbuğday Ortaokulu, Narlıca Ortaokulu, Hikmet Çankaya Ortaokulu, Sümerler Ortaokulu, Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu, 75. Yıl Odabaşı Ortaokulu, Abdi İpekçi Ortaokulu, Ataker Ortaokulu, Toki Şehit Süleyman Yılmaz Anadolu Lisesi, Yüksel Kemal Behzat Anadolu Lisesi, Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi, 23 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hatay Anadolu Lisesi, Antakya Lisesi, Selahattin Mıstıkoğlu Kız Meslek Lisesi, Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Hacı Bektaş Veli Lisesi’nde öğrencilerle buluşulacak.

Etkinlikler kapsamında öğrencilerin erken dönemde yazılım teknolojileriyle tanışması amacıyla birçok örnek uygulama etkileşimli bir biçimde öğrencilerle birlikte yapılıyor. Bu uygulamalar arasında, yapay zekâ, IOT, MQTT, Oyun Geliştirme, Mobil Uygulama, Raspberry Pi ve daha birçok teknoloji yer alıyor. Öğrenciler her bir uygulamada önce kodlarını görüp inceledikten sonra kendi mobil cihazlarında deneyimleme imkanına sahip oluyor. Dileyen öğrenciler örnek uygulamaları kendi mobil cihazlarında daha sonra geliştirebilmek için gerekli olan ön bilgilere sahip oluyor.
Bu özel etkinlik, gençleri teknolojiyle buluşturarak onlara yazılım dünyasını keşfetme imkânı tanıyacak. Hatay’daki okullarda gerçekleştirilecek seminer, gençlerin bilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Exit mobile version