Hatay’da özel okul endişesi: Soruşturmalar genişliyor

Rekabet Kurumu’nun özel okullara yönelik başlattığı fiyat ve yan hizmet soruşturmalarının artacağı açıklanırken, süreç Hatay’daki veliler arasında da yakından takip ediliyor.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle’nin yaptığı açıklamalar, özel okullardaki eğitim ücretleri ile yemek, kırtasiye gibi ek hizmetlerdeki fiyat artışlarını yeniden gündeme taşıdı. Küle, çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, soruşturmaların kapsamının genişleyebileceğini ifade etti.

Başlatılan incelemeler kapsamında şu ana kadar 19 özel eğitim kurumunun dosyası soruşturmaya dönüştürülürken, yeni başvuruların da değerlendirildiği bildirildi.

Hatay’da Veliler Yakından Takip Ediyor

Kararın ardından Hatay genelinde özel okul velileri de gelişmeleri dikkatle izlemeye başladı. Özellikle deprem sonrası eğitim sürecinde özel okullara yönelen bazı aileler, artan maliyetlerin denetlenmesini olumlu karşıladı.

Veliler, eğitim ücretlerinin yanı sıra servis, yemek ve kırtasiye gibi ek kalemlerin de kontrol altına alınmasının önemine dikkat çekiyor.

Soruşturmalar Artabilir

Rekabet Kurumu Başkanı Küle, özel okullara yönelik şikayetlerin yoğunlaştığını belirterek, “Soruşturmalar artarak devam edecek” mesajını verdi. Bu açıklama, eğitim sektöründe yeni denetimlerin yolda olduğu şeklinde değerlendirildi.

Diğer Sektörlerde de İnceleme

Rekabet Kurumu’nun yalnızca eğitim alanında değil; ilaç, hızlı tüketim ürünleri ve liman taşımacılığı gibi sektörlerde de kapsamlı incelemeler yürüttüğü bildirildi.

Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından kamuoyuyla detaylı raporların paylaşılacağını açıkladı.

Exit mobile version