Hatay’da Petrol Mü Var?

Türkiye’de bir bölgede daha petrol bulundu. Hatay, Osmaniye ve Adana sınırlarında olduğu belirtilen petrol için çalışmalar başlatıldı. Arar Petrol A.Ş, bu bölgede petrol bulunduğunu ve çalışmalara başlandığını açıkladı. Petrolün yer aldığı bölgelerin, Hatay, Osmaniye ve Adana sınırlarında olduğu duyuruldu. Arar Petrol A.Ş, iki farklı bölgede petrol bulunduğunu belirterek, petrolü çıkartmak için Maden ve Petrol İşleri […]

Türkiye’de bir bölgede daha petrol bulundu. Hatay, Osmaniye ve Adana sınırlarında olduğu belirtilen petrol için çalışmalar başlatıldı. Arar Petrol A.Ş, bu bölgede petrol bulunduğunu ve çalışmalara başlandığını açıkladı. Petrolün yer aldığı bölgelerin, Hatay, Osmaniye ve Adana sınırlarında olduğu duyuruldu.

Arar Petrol A.Ş, iki farklı bölgede petrol bulunduğunu belirterek, petrolü çıkartmak için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne (MAPEG) başvuruda bulundu. Şirket, MAPEG’e 17 Mayıs 2024 tarihinde başvurusunu yaparak ARİ/ARR/K/O36-a1-1 ve ARİ/ARR/K/O36-a2-1 paftaları için de petrol işletme ruhsatı istedi.

Hatay-Osmaniye-Adana üçgeninde petrol bulunduğunun ortaya çıkması halinde bu gelişme, Türkiye’nin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Özellikle Ukrayna-Rusya savaşı sonrası enerji güvenliğinin öneminin artmasıyla, Türkiye’de yapılan bu tür keşiflerin stratejik bir değer taşıdığı vurgulanıyor.

Uzmanlara göre, Türkiye’de petrol rezervleri bulunmakta, ancak bu rezervler dünya genelindeki bazı diğer ülkelerde olduğu kadar büyük veya kolay ulaşılabilir değil. Türkiye’nin petrol rezervleri, diğer ülkelerdekiler kadar büyük olmamakla birlikte çıkarılması teknik olarak zor ve maliyetli olabiliyor. Ayrıca, jeolojik yapı ve coğrafi konum, petrol çıkarma işlemine yönelik bazı zorlukları da beraberinde getirebiliyor. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version