Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Sağlık Kadrolarına Yeni Alım: Başvurular Başladı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde istihdam edilmek üzere toplam 3.658 sürekli

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde istihdam edilmek üzere toplam 3.658 sürekli işçi alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Hatay için ayrılan kontenjan ise 85 kişiden oluşuyor. Başvurular 9 Mayıs’a kadar İŞKUR üzerinden online olarak alınacak.

Başvurular başladı

Sağlık Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere yapacağı sürekli işçi alımı için başvuru süreci 5 Mayıs itibarıyla başladı. Başvurular, Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) resmi internet adresi esube.iskur.gov.tr üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilebiliyor.
İŞKUR sistemine kayıtlı olan adaylar, “İş Arayan” bölümünden T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvurularını tamamlayabilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar ayrıca ALO 170 hattı üzerinden de başvurularını gerçekleştirebilecek.

Hatay’da 85 kişilik kadro açıldı

Sağlık Bakanlığı’nın duyurduğu işçi alımı kapsamında Hatay için toplam 85 kişilik kontenjan ayrıldı. Buna göre;
• 20 silahsız güvenlik görevlisi,
• 53 temizlik görevlisi,
• 12 klinik destek elemanı (hastane)
istihdam edilecek. Söz konusu kadrolarda görev alacak personelin seçiminde, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verileri esas alınacak. Yani başvuru yapan adayların Hatay’da ikamet etmeleri gerekiyor.

Adaylar sadece bir kadroya başvurabilecek

Başvuru sürecinde adayların dikkat etmesi gereken önemli bir detay da, yalnızca bir meslek dalı ve bir işyeri için başvuru yapabilecek olmaları. Bu şart, başvuruların geçerliliği açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca, başvuru sürecinde İŞKUR sistemine kullanıcı girişi yapılması da zorunlu.

Bakan Memişoğlu’ndan açıklama

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, istihdam edilecek işçilerle ilgili olarak “Ülkemize, milletimize ve büyük sağlık ailemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Başvuru süreci 9 Mayıs Perşembe günü sona erecek. İlgilenen adayların belirtilen tarihe kadar işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.