Hatay’da seçim sonuçları ne oldu? CHP’den itiraz, AKP’den kutlama

Hatay, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde hala tartışmaların odağında. Lütfü Savaş, "9 bin oy önde olduğumuzu biliyoruz ve bu mücadeleyi sürdüreceğiz" derken, kazandığını ilan eden AK Parti adayı, kutlamalarda "Oyunlarını bozduk" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş depremlerinin büyük yıkımına sahne olan Hatay’da, sandıkların tamamı açıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Partili Mehmet Öntürk oyların yüzde 44,49’unu alarak seçimi kazandı. CHP’li Lütfü Savaş ise yüzde 43,99’da kaldı.

Fark 4 bin oy olarak belirlendi. AK Parti 346 bin 78, CHP ise 342 bin 188 oy aldı. Destek çekilmesine rağmen yasa gereği TİP listesinden seçime katılan Gökhan Zan ise yüzde 2.02 oy aldı.

Mehmet Öntürk, Akasya Mahallesi’ndeki AK Parti binası önünde toplanan partililere hitap etti. Hatay’ı yeniden inşa edeceklerini söyleyen Öntürk, “Bugün burada tarihh yazdınız, Allah sizlerden razı olsun. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ndeki adaletsizliğe son verdik” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş ise gece yarısı yaptığı açıklamada, “İtirazımızı yapacağız. Bu konuda hakkımızı alacağız” dedi.

Oyların taşınması sırasında çeşitli olaylar yaşandığını öne süren Savaş, “İktidar partisinin temsilcileri saat 11’e kadar her şeyi kapatıp gitmişlerdi. Ne olduysa saat 1 buçuktan sonra ortaya çıktılar” şeklinde konuştu. Geçersiz sayılan oyları normal bulmadığını ifade eden Savaş, “Şu anda Türkiye’de CHP’nin bu konuda yetkin avukatları yola çıkmış durumda. İtirazımızı yapacağız. Bu, sadece bizim hakkımız değil. Hatay halkının da hakkı” ifadelerini kullandı. -İlyas Yiğit–

Exit mobile version