Hatay’da etkili olan yoğun yağış, Antakya-Samandağ Karayolu üzerinde bulunan Karaçay Köprüsü’nde hasara yol açtı. Köprünün bir bölümünde çökme meydana gelirken, ulaşım kontrollü şekilde karşı şeritten çift yönlü olarak sağlanıyor.
Hatay Valiliği, kentte etkili olan sağanak yağışlara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, Antakya-Samandağ Karayolu üzerinde bulunan Karaçay Köprüsü’nde sabaha karşı çökme meydana geldiği bildirildi.
Edinilen bilgilere göre, 21 Mayıs 2026 tarihinde saat 04.30 sıralarında, yoğun yağışın etkisiyle köprünün bir bölümünde yapısal hasar oluştu. Olayın ardından bölgede güvenlik ve ulaşım tedbirleri hızla devreye alındı.
Trafik kontrollü şekilde veriliyor
Yetkililer, köprüde meydana gelen çökme nedeniyle Antakya-Samandağ yönündeki ulaşımın tamamen durdurulmadığını, trafiğin karşı şeritten çift yönlü ve kontrollü olarak sağlandığını açıkladı.
Bölgede ilgili kurumlara bağlı ekiplerin inceleme ve onarım çalışmalarını sürdürdüğü, sürücülerin ise dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.
Hatay Valiliği, vatandaşlara zorunlu olmadıkça bölgeyi kullanmamaları ve alternatif güzergâhları tercih etmeleri yönünde uyarıda bulundu.
