Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da uyuşturucu kullanımı hızla artıyor

CHP’li Vekil Nermin Yıldırım Kara, gençlerin korunması için acil önlem çağrısında bulundu.

CHP’li Vekil Nermin Yıldırım Kara, gençlerin korunması için acil önlem

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, ilçelerde yaşanan uyuşturucu kullanımı ve deprem sonrası ekonomik sıkıntılar konusunda endişelerini dile getirdi.

Kara, Türkiye genelinde ciddi boyutlara ulaşan uyuşturucu sorununun hemen her kesimi etkilediğini ifade etti. “Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız ‘bonzai salgını’ neticesinde özellikle gençlerimizin hayatını kaybettiği, ailelerin hem maddi hem manevi kayıplar yaşadığı bir dönem oldu,” diyen Kara, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın yayımladığı “Türkiye Uyuşturucu Raporu”ndan 2023 verilerine atıfta bulundu. Raporda; 99 bin kilo esrar, 21 bin kilo metamfetamin, 11 bin kilo eroin, 157 milyon kök kenevir ve 2 bin 500 kilo kokain yakalandığının belirtildiğini sözlerine ekledi.
Özellikle Hatay’ın sınır hattında yer alan Kumlu ve Reyhanlı ilçelerinde uyuşturucu kullanımının kontrolsüzce yayıldığını vurgulayan Kara, Reyhanlı’da TOKİ Abdülkadir İşcan İlk ve Ortaokulu örneğinde okul çevresinde uyuşturucu, alkol ve cinsel içerikli materyal kullanımının engellenemediğini, bunun yanı sıra can güvenliğinin tehlikeye girdiğini belirtti. Kara, “Eğitim-öğretim sürecinin sağlıklı yürütülebilmesi ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması için resmi kurumların daha sıkı ve tavizsiz önlemler alması gerekiyor,” dedi.

Hassa’da Ekonomik ve Altyapısal Sorunlar

Açıklamasında Hassa ilçesindeki esnaf ve sanayicilerin de mağduriyetine değinen Kara, “6 Şubat’tan sonra Hassa, coğrafi konumunun da etkisiyle gözden uzak kalır hale geldi,” diyerek ilçede yaşanan tahribatın boyutuna dikkat çekti. Özellikle deprem merkez üssüne yakın Aktepe mahallesinde, ticari ve sınai yaşamın aksaklıklarla devam ettiğini ifade etti. Mahallede yer alan esnafa ev sahipliği yapan çarşının depremde zarar görmesi ve geçici yerlerin ticari faaliyet için uygun olmaması, bölgedeki ekonomik canlılığı olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.
Kara, Hassa’daki çiftçilerin de sulama altyapısındaki eksiklik nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, “Tahtaköprü Barajı’nın sularından yeterince yararlanamayan çiftçilerimiz, kendi imkanlarıyla yer altı sularını kullanmak zorunda kalıyor; bu durum maliyetleri artırıp yer altı su seviyesini olumsuz etkiliyor,” dedi. Konuya ilişkin DSİ bölge müdürlüklerine yazılan dilekçeler ve ilgili bakanlığa sunulan soru önergesiyle sorunun çözümü için adım atılacağını ifade etti.
İlçeler Arası Eşit İlgi Beklentisi
Hatay’ın 15 ilçesinin eşit oranda ilgi görmesi gerektiğini vurgulayan Kara, “Bir ilçeyi el üstünde tutarken diğerlerini köşeye süpürmek akıl karı değildir. Depremden etkilenen tüm bölgelerin hasar gören işletmelerine duyarsız kalınamaz,” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına iletilen önerge kapsamında Hassa’daki durumun yakından takip edileceğini belirten Kara, resmi kurumların ve ilgili bakanlıkların soruna karşı daha etkin adımlar atmasını beklediğini ifade etti.