Hatay’da yağmurun ardından acı manzara

Hatay’da son dönemde mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlar, özellikle sağanak şeklinde etkili olurken, deniz kıyısındaki ilçelerde ciddi çevre sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Yağışlarla birlikte dere yatakları ve şehir içi akıntılar üzerinden taşınan atıklar, sahillere sürüklenerek kirliliği artırıyor.

Daha önce Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kapsamlı temizlik çalışması yapılan Dörtyol ve Erzin sahilleri, son yağışların ardından yeniden atıkla doldu. Kısa sürede tekrar oluşan kirlilik, bölgedeki çevre hassasiyetini bir kez daha gündeme taşıdı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri tarafından yapılan açıklamada, “Ortalama yağış miktarını aşan her yağmur, evimiz gibi benimsediğimiz sahilleri bu hâle getirmektedir. Lütfen çay kenarlarına atık atmayalım. Temizliğini yapıyoruz çünkü doğayı seven bir ekiple çalışıyoruz. Sahillerimize sahip çıkalım” ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, özellikle dere yataklarına ve çay kenarlarına bırakılan çöplerin yağmur sularıyla birlikte denize taşındığını vurgulayarak vatandaşlara daha duyarlı olunması çağrısında bulundu.

Sahillerdeki tekrar eden kirlilik, hem çevre sağlığını hem de bölgenin turizm potansiyelini tehdit etmeye devam ediyor.

Exit mobile version