” Hatay’da Yardımlar Sistematik ve Eksiksiz”

Hatay’da, 6 Şubat depremlerinin ardından oluşturulan 12 depo, depremzedelerin her türlü ihtiyacını karşılıyor. Devlet ve bağışçıların gönderdiği kıyafet, gıda, hijyen malzemeleri, su ve teknolojik ürünler depolarda yer alıyor. Hatay Valiliği ekipleri, merkez Antakya ilçesindeki 40 dönümlük alanda bulunan en büyük depoda, gelen yardım malzemelerini kategorilere ayırıp paketliyorlar. Ekipler, ihtiyaç sahiplerinin talepleri doğrultusunda su, gıda, hijyen […]

Hatay’da, 6 Şubat depremlerinin ardından oluşturulan 12 depo, depremzedelerin her türlü ihtiyacını karşılıyor. Devlet ve bağışçıların gönderdiği kıyafet, gıda, hijyen malzemeleri, su ve teknolojik ürünler depolarda yer alıyor.
Hatay Valiliği ekipleri, merkez Antakya ilçesindeki 40 dönümlük alanda bulunan en büyük depoda, gelen yardım malzemelerini kategorilere ayırıp paketliyorlar. Ekipler, ihtiyaç sahiplerinin talepleri doğrultusunda su, gıda, hijyen ürünleri, kıyafet ve teknolojik ürünler gibi malzemeleri hazırlayarak adreslerine araçlarla teslim ediyorlar.
Ayrıca, konteyner kentlerin içine kurulan 26 markete, depolardan gönderilen ürünlerle destek sağlanıyor. AFAD’ın yanı sıra bağışçı sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin gönderdiği yardım malzemeleri, depolarda toplanıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.
Depremin başından bu yana 2 milyon 744 bin 659 gıda ve hijyen kolisinin dağıtıldığı depolardan 4 bin 460 tır su, depremzedelere ulaştırıldı. Bu süreçte nakdi yardımlardan yararlanan 380 bin 594 haneye 170 milyon 895 bin 250 lira dağıtıldı.
Vali Mustafa Masatlı, depremlerin Hatay’ı derinden etkilediğini belirterek, ayni bağış depolarındaki çalışmaların düzenli bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Masatlı, “Kişi başına düşen geliri 5 bin liranın altında olan vatandaşlarımız yararlanabilir, ancak imkanlarımız ölçüsünde 5 bin liranın üzerinde olanlara da yardım yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
Vali Masatlı, yardım dağıtımlarının sistemli bir şekilde ilerlediğini vurgulayarak, depolardaki malzemelerin toplandığını, ihtiyaçlara göre paketlendiğini ve 7 gün 24 saat ekiplerin çalıştığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’a olan sürekli ilgisini de belirten Vali Masatlı, kentin her açıdan ihya edilerek Hataylıların mutluluğunu arttırmak için çalışacaklarını sözlerine ekledi. (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version