Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Yeşil Alan Seferberliği: 6750 Fidan Yolda

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), hem kenti yeniden ayağa kaldıran ihya

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), hem kenti yeniden ayağa kaldıran ihya ve inşa çalışmalarını hem de çevreci projelerini eş zamanlı sürdürüyor. HBB, kentin 15 ilçesinin giriş noktalarını ağaçlandırarak doğayla iç içe estetik bir görünüm kazandırmayı hedefliyor.

6750 fidan toprakla buluşacak

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı öncülüğünde başlatılan ağaçlandırma projesiyle il genelinde toplam 6.750 ağaç fidanının dikimi planlanıyor. Bu kapsamda Hassa, Arsuz ve Kırıkhan ilçelerinde yürütülen çalışmalarda refüj ve yol kenarlarına 603 fidan dikildi. Ekipler, peyzaj estetiğini ön planda tutarak, bölgenin iklimine ve doğal yapısına uygun türleri tercih etti.

Her ilçeye özgü yeşil dokunuş

Yetkililer, fidan seçiminde her ilçenin coğrafi ve kültürel yapısının dikkate alındığını vurguladı. Projenin yalnızca bir çevre düzenlemesi değil, aynı zamanda kent kimliğini yaşatan bir dokunuş olduğunu belirten daire başkanlığı temsilcileri, çalışmaların Hatay’ın bütün ilçelerinde sürdürüleceğini açıkladı.

HBB, sadece ağaçlandırmayla sınırlı kalmayan çevre projeleriyle kişi başına düşen yeşil alan miktarını korumayı ve artırmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda 15 ilçede yeni parklar, mesire alanları ve peyzaj düzenlemeleri hayata geçiriliyor.