Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’daki Oteller Yeni Normal’e hazırlanıyor

Yeni Normal olarak adlandırılan

Yeni Normal olarak adlandırılan dönem için hazırlıklarını sürdüren konaklama tesisleri, geride kalan sezonu yakalamak için tedbiri elden bırakmıyor.

Hatay’daki oteller, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Sağlıklı Turizm Sertifikasyonu” ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne gönderdiği “Konaklama Tesislerinin Uymak Zorunda Oldukları Hijyen Genelgesi”nin kriterlerini yerine getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, sertifikasyon ve genelgenin en önemli sac ayağını oluşturduğunu söylediği “personel eğitimi” için oteller yarış halinde. İnternet ortamında online olarak sürdürülen eğitimler, Kovid-19 tedbirleri kapsamında izlenmesi gereken politikaları ve önlemleri içeriyor.
Konuya ilişkin konuşan Hataylı bir turizmci, şunları söyledi:
“Detayları çok, uygulaması zorunlu tedbirler yumağı içinden çıkabilmek kolay değil. Zira insan hayatı söz konusu. Hiçbir şey dün gibi değil. O nedenle bu dönem, eskilerde olduğu gibi bir insani hareketlilik beklemek çok da olası değil. Seyahat eden bir kesim illa ki olacak. Ama bu, yeterli olur mu, göreceğiz. Zira konaklama sektörü içinde kredi ve borçla dönen çok işveren var.” Tamer Yazar