Hatay’daki Sağlık Hizmetlerine Check-up yapıldı

Hatay'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen deprem sonrası sağlık hizmetlerinde yaşanan yetersizlikler, dün sağlık örgütlerinin düzenlediği bir toplantıda ele alındı.

Toplantıya, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, Hatay SES Şube Başkanı Nilgün Yeniocak, TTB Merkez Konseyi Üyesi Ali Kanatlı ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Zencir katıldı. Armutlu Mahallesi’nde bulunan TTB-KESK Deprem Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, sağlık sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz’ın da yer aldığı toplantıda, Hatay’daki sağlık krizine ilişkin şu açıklamalar yapıldı:

“18. ay değerlendirmesinde, sağlık hizmetleri ve sağlık emekçilerini koruma, koruyucu sağlık hizmetleri ve barınma sorunlarına odaklandık. 18 ay geçti ve normalde afet kronolojisinde bu dönemde iyileşme beklenir. Özellikle birinci basamak sağlık hizmetlerinin hızla toparlanması gerekmektedir. Yapılar ve kentler inşa edilirken, sağlık hizmetleri sunan kurumların afetlerden etkilenmeyecek şekilde tasarlanması zorunludur. Ancak Hatay örneğinde olduğu gibi, 9 hastane ve 56 aile sağlık merkezi yıkıldı. Aradan geçen 18 ayda sadece 3 aile sağlık merkezi yeniden yapıldı. Peki, 53 aile sağlık merkezi ne zaman yapılacak ve nereye yapılacak?”

Sağlık örgütleri, Hatay’daki sağlık altyapısının bir an önce güçlendirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi çağrısında bulunarak, sorunun çözümü için acil adımlar atılmasını talep etti. -Volkan İcil-

Exit mobile version