Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’daki Yaylalar… Yeni Normal’e hazır mı?

Salgının hafiflemesi, ölümlerin sıfırlanması,

Salgının hafiflemesi, ölümlerin sıfırlanması, vakaların istisna halini alması, insan hareketliliğine yeniden özgürlük eklenmesi gibi beklentiler uzun bir süredir rafta. Peki, yeni normalin turizm algısına, Hatay ne kadar hazır?

“Uludağ’ın eteklerinde, bungalov evlerden kurulu tatil köyü, Kovid-19 salgını nedeniyle şehir kalabalığından uzakta kalmak ve sosyal izolasyonu sağlamak isteyenlerden ilgi görüyor.” Haberin verdiği mesajda duranların sorusu net! Hatay’daki yaylalar, Yeni Normal’e hazır mı?
Aynı anda 52 kişinin tatil yapabildiği, Bursa’nın Keles ilçesindeki Gököz Mahallesi’nde bulunan Gököz Natural Park, Ramazan Bayramı ve sonrası için ön rezervasyonlarını şimdiden dolduran ender yerlerden bir tanesi. Ancak aynı zamanda, değişen turizm algısının ve yeniden güncellenen önceliklerin en net örneklerinden de bir tanesi.
Bu konuda konuşan bir turizmci, şunları söyledi:
“Salgından bire bir etkilenen sektörlerin başında geliyor, turizm. Dünya, böyle bir şeyi daha önce yaşamadı sanırım. Peki, her şeyin eskisi gibi olma hayalimize devam mı, yoksa bu gerçeğe göre kendimizi güncelleme zamanı mı? Hangisindeyiz? Eldeki örnek, aslında Belen gibi, yayla turizmini uzun bir süredir kent turizminin çok üst sıralarına çıkartmayan, çıkartamayan Hatay için de önemli bir adım olabilir. Bu konuda yatırımlar artabilir, var olanlar değerlendirilebilir, hatta teşvikler sağlanabilir. Yoksa bu sene, Hatay turizmi için ciddi ciddi ölü bir sezon olur. Zaten yarı ölü olduğunu ifade edersek, bu defa elde bir ceset var, diyebiliriz!” Tamer Yazar