Hatay’dan Bakü’ye Atık Sanatı Yolculuğu

Azerbaycan’ın başkenti Bakü, çevre koruma ve sanatı buluşturan özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Anar Elekberov ve Adil Kerimli’nin katılımlarıyla gerçekleşen “Barış İçin Yarat” temalı “9. Uluslararası Atıktan Sanata Sergisi”, sanatseverlerin ilgisini çekti. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden geri dönüşüm sanatçısı Mervan Altınorak ve kızı Dilara Altınorak’ın da katılım sağladığı etkinlikte, 9 ülkeden 18 sanatçının eserleri sergilendi. […]

Azerbaycan’ın başkenti Bakü, çevre koruma ve sanatı buluşturan özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Anar Elekberov ve Adil Kerimli’nin katılımlarıyla gerçekleşen “Barış İçin Yarat” temalı “9. Uluslararası Atıktan Sanata Sergisi”, sanatseverlerin ilgisini çekti.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden geri dönüşüm sanatçısı Mervan Altınorak ve kızı Dilara Altınorak’ın da katılım sağladığı etkinlikte, 9 ülkeden 18 sanatçının eserleri sergilendi. Bakü’deki “TULLANTIDAN SANATA MÜZESİ”nde sanatseverlerle buluşan sergide, Altınorak’ların Afina adlı eseri dikkat çekti.
Dünya genelinden 46 ülkeden gelen geri dönüşüm sanatçılarının katkılarıyla oluşturulan müzede 100’ün üzerinde eser sergileniyor. Etkinliğe ev sahipliği yapan Tamiz Shahar OJSC, Bakü’de atık bertaraf hizmeti sunan bir devlet kuruluşu olarak, atık yönetimi alanındaki en son yenilikleri ülkeye getirme amacı güdüyor.
Atık sorununa dikkat çekmek ve çevreyi korumaya teşvik etmek amacıyla bir dizi faaliyet yürüten şirket, Bakü’de her yıl gerçekleştirilen “Atıktan Sanata” projesini Haydar Aliyev Vakfı’nın desteğiyle hayata geçiriyor. –

Exit mobile version