Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’dan İzmir’e – Van’dan Giresun’a

Ankara’ya, farklı illerden ve

Ankara’ya, farklı illerden ve çok farklı siyasi görüşlerden Baro Başkanlarının yaptığı yürüyüş, Pazartesi sabah saatlerinde Ankara şehir girişinde polis engellemesiyle karşılaştı. Baroların, savunma yürüyüşünde polis engeliyle karşılaşması sonucu başlattığı oturma eyleminin en erken mesajı ise Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez’den, sabah saat 06.29’da geldi… “Bu saatteki Ankara simidi ve sıcak çay, gecenin tüm ayazını aldı. Günaydın.”

Baro seçim sisteminde yapılması düşünülen ve çoklu Baroların getirilmesinin önünü açacak olan yasa değişikliğine tepkilerini göstermek amacıyla Ankara’ya sembolik bir yürüyüş başlatan, aralarında Hatay’ın da olduğu Baro Başkanları Ankara’ya ulaştı. Ancak Baro Başkanları, Ankara’nın girişinde polis engeliyle karşılaştı, arbede yaşandı, yürüyüşe izin verilmedi.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen Baro Başkanlarının ülkenin başkentine sokulmadığını belirten Baro temsilcileri, “Baro Başkanı olma yanı sıra, aynı zamanda yurttaşız. Kendi illerimizde engellenmedik, ama başkentte, muhataplarımızın yanına ulaşmamız engelleniyor. Bu, yurttaşların karşı karşıya olduğu problemlerin de bir aynası. Ülkenin içine düşürüldüğü durumun da bir göstergesi” eleştirisinde birleşti.
-30 BARO-
Ankara’da konuşulan yeni düzenlemeye göre, Barolar, yine merkezde tek bir Barolar Birliği tarafından yönetilirken, illerde çoklu barolar kurulabilecek. Dolayısıyla, üye sayısı beş bini aşan illerde, iki bin üye ile yeni bir Baro kurulabilecek. Örneğin İstanbul’da ilave olarak 5-6 Baro daha kurulabilecek.
Düzenlemeyi protesto etmek için organize edilen yürüyüşe, aralarında Hatay Barosu’nun da olduğu 30 Baro yönetiminin aktif olarak katıldığı öğrenildi.
-ONURUM-
Önceki gün, sosyal medya hesabı üzerinden kızının bir fotoğrafını paylaşan ve Ankara yürüyüşü öncesinde de “Baroların beynini ve kalbini teslim almak, baroları bitkisel hayata sokup yurttaşlarımızı nefessiz bırakmak istiyorlar. Bize de yürümek düşer” diyen Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, şu çarpıcı ve duygusal değerlendirmeyi yaptı:
“Kızım, Masal Naz… Nasıl bugün için güzel bir tesadüftür ki, iki yıl önce ofiste uyumuştu ve örtü olmayınca, cübbemle örtmüştüm. ‘Hukuk, ahlâk, mesleğin onur ve kuralları ile donanmış bu kara cüppe, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır, bu örtü’ diye paylaşmıştım. Bugün, 2 yıl önce yaptığım paylaşım, şimdi çok daha anlamlı. Hep koruduk cüppemizi, onurla taşıdık, eğdirmedik, yere değdirmedik. Benim, bunlardan başka da bırakacağım başka mirasım yok. Önce de, şimdi de, sonra da… Hiç bir Avukatın da… Avukatlığın onuru için yola çıktık. Savunma durdurulamaz.”
OTURMA EYLEMİ-
Bu arada, Ankara’da yapmak istedikleri görüşmeleri gerçekleştiremeyen ve Polis engelini de aşamayan Baro Başkanları, Pazartesi gününden Salı sabahına kadar süren bir oturma eylemi gerçekleştirdi, sonuç alınıncaya kadar taleplerinde ısrarlı olduklarını dile getirdi. Baro Başkanları, “Savunma Durdurulamaz” sloganı ile başlattıkları yürüyüşün engellemesi ve oturma eylemi ile ilgili gelişmeleri, gece boyunca sosyal medya üzerinden paylaştı.
-ERKEN BİR MESAJ-
Bu arada, oturma eyleminin sabahında, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in sabah saat 06.29 itibariyle paylaştığı mesaj şu oldu:
“Gece uzundu. Yemeğe, yağmurda belediye çadırına izin çıkmadı. Şemsiye getiren Baro görevlisi tekmelendi. İhtiyaç giderilen tek kafe, 12 yerine 9’da kapatıldı. Sandalye giremedi, ama bu saatteki Ankara simidi ve sıcak çay, gecenin tüm ayazını aldı. Günaydın.”  -Tamer Yazar-