Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’dan Tekirdağ ve Erzurum’a…

Konya’dan Van’a, BİA PROJESİ!

Konya’dan Van’a, BİA PROJESİ!

Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’yi içeren Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (DASİFED) da dahil olduğu TÜRKONFED’in Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Bölgesel İş Ağları Projesi’ne işaret etti.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED), ortak akıl ile bölgesel sorunları tespit edip, bunlara çözüm üretmek hedefiyle hayata geçirdiği Bölgesel İş Ağları (BİA) Projesi, Türkiye genelinde büyük ilgi gördü.

Avrupa Birliği Sivil Toplum Destek Programı 3. Dönem kapsamında hayata geçirilen BİA Projesi’nde, TÜRKONFED üyesi Federasyonların ev sahipliğinde, beş bölgesel çalışma gerçekleştirildi.

Kasım 2021’de Van’da başlayan projede, sırasıyla Erzurum, Hatay, Konya ve Tekirdağ’da olmak üzere, toplam 5 bölgede, 15 ilin katılımıyla, üç gün süren sentez toplantıları düzenlendi. Sentez toplantılarında, TÜRKONFED’e üye Federasyonların ve sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.

Özel sektör, kamu, üniversiteler, kalkınma ajansları, sanayi ve ticaret odaları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen toplantılarda, bölge sorunları tüm paydaşlar ile birlikte masaya yatırıldı. Ardından, bu sorunların çözümü için toplumun her kesimine açık fikir maratonları düzenlendi. Gelen fikirlerden, şu ana kadar toplam 10 projenin taslağı oluşturulurken, bölge federasyonları, bu projelerin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

BİA Projesi’ndeki fikirlerin projeye dönüştürülme aşaması devam ederken, fikir maratonları da sürdürülüyor. Bölgesel sorunlara yönelik çözüm üretmek isteyenler, 31 Mart 2022 tarihine kadar, www.fikrimiz.org adresi üzerinden fikirlerini paylaşabilecek.

BİA Projesi’nin üçüncü bölgesel çalışması, Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) ev sahipliğinde, Hatay’da gerçekleştirildi.

-SORUNLAR BENZİYOR-

Konuya ilişkin konuşan ve Türkiye’de ilk kez çok geniş bir katılımla bölgesel sorunların çözümü için harekete geçildiğini söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Beş bölgede (Van, Erzurum, Hatay, Konya ve Tekirdağ) yaptığımız çalışmalarda ve fikir maratonlarında gördük ki, bölgeler, coğrafi ve demografik olarak farklı olsa da, sorunlar temelde birbirine benziyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, gençlerin göç etmesi, liyakat, yerel yönetimlerle ilişkiler, bölgenin değerlerinin kazanımı gibi konular, ön plana çıkıyor.

Biz de bu projeyle, ortak iş yapma kültürü ile ortak aklı ve ortak vizyonu kalkınmanın öznesi yapmak için yola çıktık. Bölgenin ekonomik aktörlerinden; kamu, STK ve akademilere kadar her kesimden geniş bir katılımla, sorunları ele aldık, çözümleri değerlendirdik, toplumun sesini dinledik.

Kadın muhtar sayısının artırılmasından genç nüfus göçünü önlemeye, kültür köyleri oluşturmaktan Norduz Koyunu’nun tanıtımına, meslek okullarının itibarının yükseltilmesi ve sektörlerle entegrasyonundan nitelikli ara eleman yetiştirilmesine kadar, pek çok konu üzerine yaratıcı fikirler paylaşıldı. Gelen fikirlerin hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

-İLLER-

BİA Projesi’ne ev sahipliği yapan TÜRKONFED’e bağlı bölgesel federasyonlar ve sorumluluk alanlarındaki iller ise şu şekilde sıralanıyor:

Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED): Hatay-Kahramanmaraş-Osmaniye

Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED): Van-Muş-Bitlis-Hakkari

İpekyolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (İPEKYOLUSİFED): Erzurum-Erzincan-Bayburt

Mevlana Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (MEVLANASİFED): Konya-Karaman

Trakya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (TRAKYASİFED): Tekirdağ-Edirne-Kırklareli

Tamer Yazar

FOTO YAZI

BİA Projesi’nin üçüncü bölgesel çalışması, Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) ev sahipliğinde, Hatay’da gerçekleştirildi.