Hatay’ın ayağa kalkmasında ekonominin rolü

Vali Mustafa Masatlı, Hatay’ın tekrar ayağa kalkmasında ekonominin rolünün büyük olacağını söyledi.

Vali MASATLI bu açıklamayı İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayici ve iş insanları toplantısında yaptı.

Vali Mustafa MASATLI hafta sonu İskenderun 1. Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleşen ; “Ticaret Üst Kurul Toplantısı’na” başkanlık etti

İskenderun OSB’deki bu Toplantıya MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel EREN, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga DEPÇİN, Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Vekili Hüseyin TOPÇUOĞLU ile ilgili kurum müdürleri, OSB Yönetim Kurulu Başkanları, ilimiz genelindeki Dernek ve Sanayi Odası Başkanları, Meslek Odası Başkanları ile OSB’de bulunan yatırımcılar da katıldı.

İlimizdeki yatırımların değerlendirilmesi ve varsa bu konudaki sorunların çözümleri, toplantının ana gündem maddesiydi.
Vali MASATLI konuşmasında. Ekonomik kalkınma olmadan bir ülkenin, daha özelde de bir şehrin, geleceğinin olamayacağı vurgusu yaptı ve hep birlikte yaşadığımız bu süreçte önceliğimizin bu olması gerektiğini ifade etti.

Hatay’ın tekrar ayağa kalkmasında da şehrin ekonomisinin en öncelikli unsur olduğunu ve OSB’ler gibi ekonomi alanında atılan tüm adımları, Valilik olarak destekleyeceklerini dile getirerek hayati bir konuya vurgu yapan Vali MASATLI, toplantıya katılanları sırayla dinledi. Yatırımları ve bu yatırımların önündeki engel ya da sorunları tek tek not aldı.

Toplantının ana gündemi, tüm boyutlarıyla değerlendirilerek kurulca bir yol haritası oluşturuldu. OSB’deki yatırımcılara da özellikle teşekkür eden Vali Mustafa Masatlı;”Şehrimiz kalkındıkça insanımız daha mutlu olacaktır, dedi. – Yusuf Cemil Karaçay –

Exit mobile version