Hatay’ın Çevresel Sorunlarına Çözüm Arayışı TBMM’de

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç bir grup bölge milletvekilini Ankara’da ziyaret ederek, şehrin karşılaştığı sorunları aktardı ve çözüm önerileri üzerinde bilgi alışverişinde bulundu. Abdullah Öğünç, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çevreci Nermin Yıldırım Kara, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Hüseyin Yayman ve Adem Yeşildal ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Hatay’ın tarihindeki en büyük felaketlerden birini yaşadığını […]

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Öğünç bir grup bölge milletvekilini Ankara’da ziyaret ederek, şehrin karşılaştığı sorunları aktardı ve çözüm önerileri üzerinde bilgi alışverişinde bulundu.
Abdullah Öğünç, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çevreci Nermin Yıldırım Kara, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Hüseyin Yayman ve Adem Yeşildal ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Hatay’ın tarihindeki en büyük felaketlerden birini yaşadığını ifade etti. Öğünç, “Güzide ve dahi felaketzede şehrimiz Hatay, maalesef büyük bir yıkımın acımasız yüzüyle karşı karşıya kaldı. Ancak bu yıkım sonrasında, küllerimizden doğmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Toplantıda Ele Alınan Sorunlar
Görüşmelerde, derneğin dikkat çektiği başlıca sorunlar şunlardı:
1. Korunan Alanlarda Taş Ocağı Sorunu: Bu alanlarda taş ocağı faaliyetlerinin asla olmaması gerektiği vurgulandı.
2. Sulak Alanların Durumu: Sulak alanların genel durumu ve mevcut sorunları ele alındı.
3. Kaçak Avcılık: Özellikle yabancı uyruklu kaçak avcıların yarattığı sorunlar gündeme getirildi.
4. Mera ve Ormanlık Alanlardaki Yapılaşmalar: Bu alanlarda yaşanan yapılaşmanın sorunları tartışıldı.
5. Kıyı Kenar Çizgisinde Yasal Olmayan Yapılaşmalar: Kıyı kenar çizgisi üzerindeki yasal olmayan yapılaşmaların durumu değerlendirildi.
6. Ekoturizm ve Gastronomi Turizmi: Hatay’ın toparlanması sonrasında gastronomi turizminden nasıl faydalanabileceğine dair öneriler üzerinde duruldu.

Geçici Kullanımlar ve Destek
Öğünç, geçici kullanımların zorunlu olduğunu anlamakla birlikte, bu sürecin ileride yapılacak yatırımlar için bir fırsat olarak değerlendirilmesine karşı olduklarını belirtti. “Bu konuda hem iktidar hem de muhalefet milletvekilleri bize desteklerini dile getirdi. İktidar vekillerimiz, gerekli girişimleri başlattılar. Umut ediyoruz ki bu yok oluşun eşiğinden dönüşte Hatay’ı, sonraki nesillere en az tahribat ile teslim edebiliriz. Hatay Tabiatı Koruma Derneği olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağımızı belirtmek isterim” diye ekledi.

Exit mobile version