Hatay’ın Coğrafi işaretleri ürünlerine 6 yeni lezzet

Hatay’ın eşsiz mutfağına 6 yeni lezzet daha coğrafi işaret tescili alarak eklendi. Deprem öncesinde 25 olan coğrafi işaretli ürün sayısı, bu yeni eklemelerle birlikte 37’ye yükseldi. Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yarın düzenlenecek törenle bu ürünlerin tanıtımının yapılacağı belirtildi. Coğrafi işaret alan ürünler arasında “Antakya Simidi”, “Belen Tava”, “Antakya Külçesi”, “Hatay Zahter Salatası/Hatay Kekik Salatası”, […]

Hatay’ın eşsiz mutfağına 6 yeni lezzet daha coğrafi işaret tescili alarak eklendi. Deprem öncesinde 25 olan coğrafi işaretli ürün sayısı, bu yeni eklemelerle birlikte 37’ye yükseldi. Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yarın düzenlenecek törenle bu ürünlerin tanıtımının yapılacağı belirtildi.

Coğrafi işaret alan ürünler arasında “Antakya Simidi”, “Belen Tava”, “Antakya Külçesi”, “Hatay Zahter Salatası/Hatay Kekik Salatası”, “Hatay Tel Kadayıfı” ve “Hatay Tandır Kahkesi” yer alıyor.

Tören, 8 Ekim Salı günü saat 17.30’da Antakya-İskenderun yolu üzerinde bulunan Antakya Gastronomi Çarşısı’nda, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Hatay Valiliği, bu özel etkinliğe tüm halkı davet ederek, Hatay’ın lezzet mirasına sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.

Exit mobile version